Sisältöjulkaisija

angle-left Ylisoutajan sillalla miljoona vuosittaista ylittäjää

Ylisoutajan sillalla miljoona vuosittaista ylittäjää

Ylisoutajan sillan liikennemäärä saavutti ensimmäistä kertaa miljoonan ylittäjän rajapyykin yhden vuoden aikana 10. marraskuuta 2020. Ylisoutajan sillan liikenne koostuu pyöräilijöistä ja jalankulkijoista.

– Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden yhteismäärässä on havaittavissa 10 prosentin lisääntyminen tammi–marraskuun ajalta verrattaessa tätä ja viime vuotta, Joensuun kaupungin suunnitteluinsinööri Pekka Korpi-Hyövälti avaa liikenteen muutoksia.

Ylisoutajan sillan kasvaneelle liikenteelle löytyy selitys Penttilän kasvavasta asukasmäärästä. Lisäksi leuto talvi on osaltaan kasvattanut jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden osuutta koko Joensuun kaupungin alueella.

– Pyöräilyn ja jalankulun suosio kasvaa edelleen. Korona on osaltaan lisännyt niiden suosiota ja kulkumuotojen osuutta, kaupungin liikenneinsinööri Jarmo Tihmala kertoo.

Mittaamalla liikennemääriä Joensuun kaupunki kykenee seuraamaan liikkumistapojen ja -reittien muutoksia, mikä puolestaan auttaa liikenteen kehitystyössä. Pyöräilyn ja jalankulun yhteenlaskettu kulkutapaosuus Joensuussa on 47 prosenttia. Kaupungin tavoitteena on kasvattaa osuutta entisestään.

Joensuun ruutukaavakeskustan ja Penttilänrannan asuinalueen yhdistävä Ylisoutajan silta otettiin käyttöön kesällä 2014.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.