Sisältöjulkaisija

angle-left Yhteishaun tulokset ovat selvillä

Yhteishaun tulokset ovat selvillä

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun tulokset julkaistiin torstaina 15.6. Yhteishaussa Joensuun lukioihin valittiin 510 uutta opiskelijaa. Ensisijaisia hakijoita lukiokoulutukseen oli 607, viime vuonna hakijoita oli 566. Joensuun lukioissa on aloituspaikkoja 544.

Joensuun lukioiden yleislinjoista suosituin oli Yhteiskoulun lukio, jonne alin hyväksytty lukuaineiden keskiarvo oli 8,17. Lyseon lukion yleislinjalle alin keskiarvo oli 7,75 ja Tulliportin normaalikoulun lukioon 7,67. Pyhäselän lukioon alin vaadittu keskiarvo oli 6,67. Pyhäselkään jäi lukiopaikkoja täyttämättä. Paikkoja voi tiedustella sähköpostitse Pyhäselän lukion rehtori Aatu Mustoselta. Lukioiden erityislinjoille oli muitakin valintakriteerejä kuin keskiarvo. Erityislinjojen pisteytys ei ole vertailukelpoinen edellä mainittujen keskiarvojen kanssa, paitsi Normaalikoulun lukion luma-linjan, jonne valituista alin keskiarvo oli 7,58.

Yhteishaussa on mukana myös tutkintokoulukseen valmentava koulutus (TUVA), jota tarjoaa Joensuun Aikuislukio. TUVA-koulutus korvaa aiemman kymppiluokan ja LUVA (lukioon valmistava) -koulutuksen. Aikuislukion TUVA-koulutuspaikkoihin oli enemmän hakijoita kuin paikkoja oli tarjolla.

Toisen asteen koulutukseen valittujen opiskelijoiden tulee vahvistaa opiskelupaikkansa Opintopolku-palvelussa tai ottamalla yhteyttä oppilaitokseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 29.6. mennessä. Varasijat ovat voimassa 18.8. saakka, jonka jälkeen lukiot voivat täyttää mahdolliset vapaat opiskelupaikat oman harkintansa mukaisesti.

Koulukohtaista tietoa antaa kunkin oppilaitoksen rehtori.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.