Sisältöjulkaisija

angle-left Vappu tuo karnevaalimeininkiä Joensuun keskustaan ja pitäjiin

Vappu tuo karnevaalimeininkiä Joensuun keskustaan ja pitäjiin

Joensuussa vietetään tänä keväänä vappua perinteisin menoin. Opiskelijoiden vapputapahtumat, vanhojen autojen kulkue, vapputori ja erilaiset perheiden vapputapahtumat tuovat karnevaalimeininkiä Joensuun keskustaan ja pitäjiin.

Kaupungin sivuille on koottu vappumenoja yhteen osoitteeseen: www.joensuu.fi/vappu.

Poimintoja Joensuun vappuun

Yliopiston väki aloittaa juhlinnan vappuaattona tiistaina, ja ohjelmassa ovat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan perinteiset vappumenot, kuten alkukivien lakitus yliopistolla, kulkue läpi kaupungin sekä Kanavatyttö-patsaan pesu ja lakitus Kanavarannassa. Kulkue lähtee yliopistolta noin kello 15.

Viileä perinne, Joensuun metsäylioppilaiden Forstikaste, pidetään Ilosaaressa tiistaina kello 16 ja heti sen perään kello 16.15 teekkarit järjästävät oman kasteensa Ilosaaren laguunissa. Vappuleijonan metsästystä viettää opiskelijajärjestö Poikkeus ry:n opiskelijat.

Koko perheen vappudiscoja ja vappuriehoja järjestetään muun muassa Kiihtelysvaarassa ja Pyhäselässä vappuaattona.

Vappupäivä laitetaan käyntiin Joensuun Puhallinorkesterin ja Joensuun Mieslaulajien musiikillisella vapputervehdyksellä Kauppatorin lavalta kello 9 alkaen. Vappumarssi lähtee taidemuseon pihasta kohti Kauppatoria kello 9.30, minkä jälkeen lavalla on puheita ja musiikkia.

Vappupäivänä päästään myös ihailemaan vanhoja autoja. Klassikkoautot kokoontuvat raviradan kaviouralle ja ovat siellä näytillä kello 9 alkaen. Paraati starttaa kello 13 ja kulkee kaupungin läpi keskustaan. Ilosaaressa taas voi käydä nauttimassa elävästä musiikista RytmiHäiriköiden vappupiknik-konsertin aikaan kello 12–15.

Lisää menovinkkejä, tarkemmat osoitteet ja brunssipaikkalistaus: www.joensuu.fi/vappu.