Sisältöjulkaisija

angle-left Karhunmäkeen istutetaan talkoilla puisto – suunnitteluilta 28.1.

Karhunmäkeen istutetaan talkoilla puisto – suunnitteluilta 28.1.

Ilmastokorttelit-hanke yhdessä ENO-verkkokoulun kanssa istuttaa puiston Karhunmäessä valtatien ja rautatien kainalossa olevalle maanläjitysalueelle. Alueen asukkaat halutaan kutsua mukaan puiston suunnitteluun. Seuraava suunnitteluilta pidetään tiistaina 28.1. kello 18 Karhunmäen koululla.

Puiston on tarkoitus olla sekä asukkaiden virkistyspaikkana että hiilinieluna.

– Puistoon istutetaan puita ja pensaita, ja asukkaiden toiveet halutaan ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa, kertoo Saara Ihanamäki Ilmastokortteleista. Puusto istutetaan yhteisöllisenä talkootapahtumana toukokuussa. Tähän tapahtumaan ovat kaikki alueen asukkaat tervetulleita.

Alkuvuonna 2020 järjestetään puiston suunnittelutilaisuuksia Karhunmäen päiväkotien, koulun ja asukkaiden kanssa.

– Suunnitteluilloissa asukkaat voivat kertoa haluavatko he puistoon tavallisten metsäpuiden lisäksi esimerkiksi hedelmäpuita ja marjapensaita tai pieniä puistorakenteita, kuten puistopenkkejä tai viljelylaatikoita, luettelee Kaija Saramäki ENO-verkkokoulusta. Tarkoitus on, että puisto palvelisi alueen asukkaita mahdollisimman hyvin, maankäyttöluokitukset ja alueen kunnossapito tietenkin huomioiden.

Päiväkotilaisten ja koululaisten kanssa suunnittelua ohjaa ikätasoinen konkreettinen tekeminen, esimerkiksi piirtämisen ja muovailun kautta. Istutustalkoot järjestetään toukokuussa, kun maa on sulanut ja puita voidaan istuttaa. Asukasiltoihin on kutsuttu kaikki Karhunmäen asukkaat.

Ilmastokorttelit – uusia ilmastoratkaisuja Joensuussa on kaksivuotinen hanke, jota rahoittavat Joensuun kaupunki ja Euroopan aluekehitysrahasto. ENO-verkkokoulu on kestävän kehityksen verkosto kouluille ja kaupungeille. Verkoston toimintaan on osallistunut yli 10 000 koulua 157 maasta. ENO-verkkokoulua ylläpitää ENO Schoolnet ry.

Luminen pulkkamäki Karhunmäessä Joensuussa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.