Sisältöjulkaisija

angle-left Tuu­li­puis­ton leik­ki­paik­kaa uu­dis­te­taan – seuraavaksi vuorossa on Ahvalontien leikkipaikka

Tuu­li­puis­ton leik­ki­paik­kaa uu­dis­te­taan – seuraavaksi vuorossa on Ahvalontien leikkipaikka

Joensuun kaupunki on aloittanut Tuulipuiston leikkipaikan rakentamisen. Leikkipaikka sijaitsee Rantakylän kaupunginosassa, Tuulentien ja Aallontien välissä. Nykyinen leikkipaikka puretaan ja tilalle tulee uusi. Uusi leikkipuisto sijoitetaan lähemmäksi puistoväylää, joka nykyään kulkee alueen ohitse.

Tuulipuiston leikkipaikka on etenkin pienemmille leikkijöille suunnattu. Mäntymetsään rakennettava metsäinen leikkipaikka on jatkossa aidattu ja valaistu. Vauva- ja lautakeinujen lisäksi alueelle on suunniteltu hämähäkkikeinu ja pienten lasten omatoimisen keinumisen harjoitteluun tarkoitettu kukkakeinu.

Leikkipaikalle on suunniteltu myös hiekkalaatikko, karuselli, tasapainoiluvälineitä ja isompi keskuslaite, jossa on liukumäet pienille ja vähän isommille leikkijöille.

Koska leikkipuisto siirtyy lähemmäksi puistoväylää, Tuulipuiston alueen luonnonvaraista puustoa on poistettu puistosuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Kun Tuulipuiston leikkipaikka on kunnostettu, aletaan kunnostaa Ahvalontien leikkipaikkaa. Se sijaitsee Joensuun Niittylahdessa osoitteesssa Ahvalontie 11.