Sisältöjulkaisija

angle-left Teollisuuden töistä ja koulutuksesta teemaviikko 27.–31.1. Luotsissa

Teollisuuden töistä ja koulutuksesta teemaviikko 27.–31.1. Luotsissa

Luotsissa pidetään teollisuuden teemaviikko 27.–31. tammikuuta. Pohjois-Karjala on vahva muovi- ja metalliosaamisen alue ja toimialalle tarvitaan jatkuvasti tekijöitä. Teemaviikon kohderyhminä ovat työnhakijat, alanvaihtajat ja eri-ikäiset opintoihin hakeutuvat ja pian valmistumassa olevat opiskelijat.

Viikon järjestävät Joensuun kaupungin työllisyyden hanke Luotsi, Pohjois-Karjalan TE-palvelut ja Business Joensuu yhdessä teollisuusalan yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Viikko pidetään Luotsin tiloissa kauppakeskus Centrumissa osoitteessa Kauppakatu 29, Joensuu.

– Teknologia muokkaa teollisuustyötä, joten nyt on aika päivittää osaaminen ja mielikuvat, sanoo valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen Joensuun kaupungin Luotsi-hankkeesta.

Teollisuusviikon avoimeen ohjelmaan sisältyy muun muassa katsaus toimialan työllisyystilanteeseen ja tulevaisuudennäkymiin. Luvassa on myös ammattien ja työtehtävien esittelyä, yritystarinoita, työhaastatteluja, kesätyörekrytointia sekä koulutusvaihtoehtojen esittelyä ja yritysvierailuja.

Lisäksi tarjolla ovat Luotsin duuniagenttien työnhakupalvelut ja mahdollisuus tarkastella omaa teollisuusalan osaamistaan Luotsin osaamisklinikalla. TE-palvelut ovat Luotsissa koko viikon ajan palvellen työnantajia, yrittäjiä ja työnhakijoita.

Teollisuuden teemaviikon ohjelma:

Maanantai 27.1.
Metalli- ja muovialat tarvitsevat tekijöitä!

Ohjelmassa on teollisuuden alan kuulumisia ja tulevaisuudennäkymiä. Millaisia osaajia alalle tarvitaan? Antti Mononen Business Joensuusta puhuu teknologian teollisuuden merkityksestä Joensuun seudulla. Kuulemme myös koneistuksen, menetelmäsuunnittelun, CNC-koneistuksen ja robottihitsauksen työtehtävistä. Puhumassa myös maakunnan kehittäjäpalkinnon saanut Mia Mantsinen Mantsinen Groupista. Metalliteemaan sopivaa musiikkia avajaispäivänä tarjoilee joensuulaisbändi Nevicate.

Tiistai 28.1.
Sinustako teollisuuden alan osaaja?

Paikalla Luotsissa ovat Riveria ja Karelia-ammattikorkeakoulu. Mahdollisuus tutustua teollisuuden koulutusaloihin ja erilaisiin opintomahdollisuuksiin, kuten polkuopintoihin, aikuisopintoihin, näyttötutkintoon, tutkintojen tunnistamiseen/tunnustamiseen ja valmentaviin opintoihin (Valma), sekä kuulla esityksiä eri ammattialoista.

Keskiviikko 29.1.
Tutustu työpaikkoihin

Keskiviikkona koulutusteema jatkuu Riverian ja Karelian esittelypisteillä. Päivän aikana järjestetään myös kaksi yritysvierailua, joilla ennakkoon ilmoittautuneet työnhakijat ja alanvaihtajat pääsevät tutustumaan alan yrityksiin.

Torstai 30.1.
Tervetuloa työhaastatteluun!

Torstain teemana on rekrytointi. Tarjolla alan työpaikkoja ja kesätöitä. Haastattelemassa henkilöstövälitysfirmojen lisäksi teollisuudenalan yrityksiä.

Perjantai 31.1.
Yritystarinoita

Teollisuudenalan yritysten menestystarinoita ja keskustelua teollisuudenalan yrittäjyydestä. Mukana muun muassa Vesuto Oy, Myllyn Koneistus Oy, Ficon Oy ja Cobham Mast Systems.

Teollisuuden viikon ohjelmaa voi seurata tarkemmin Luotsin viikkokalenterista osoitteessa www.joensuu.fi/luotsi. Lisätietoja viikosta antaa Luotsin valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen, puh. 050 478 0795.