Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu isännöi kansainvälistä talvipyöräilyn konferenssia 5.–7.2.

Joensuu isännöi kansainvälistä talvipyöräilyn konferenssia 5.–7.2.

Joensuussa 5.–7. helmikuuta järjestettävä talvipyöräilykonferenssi kokoaa pyöräilyn aktiiveja ja pyöräilyn parissa työskenteleviä yhteen. Tarkoituksena edistää talvipyöräilyn edellytyksiä ja pyöräilyn roolia ympärivuotisena liikkumisen muotona.

Konferenssiin ehtii myös vielä hyvin ilmoittautua, viimeinen päivä on maanantai 27. tammikuuta. Ilmoittautua voi osoitteessa www.wintercyclingcongress2020.fi.

Kahdeksatta kertaa järjestettävään kansainväliseen konferenssiin on tulossa osallistujia Pohjoismaiden, Keski-Euroopan ja Venäjän lisäksi muun muassa Kanadasta ja Yhdysvalloista. Myös kansainvälinen media the Guardianista pohjoismaisiin medioihin on tulossa paikalle.

Tapahtuman ohjelma alkaa olla paketissa. Kolme pääteemaa ovat ympärivuotinen pyöräilyn edistäminen, hiilineutraalius ja terveyden edistäminen. Teemat tulevat esiin ohjelmassa eri näkökulmista. Jaossa on paljon parhaita käytänteitä ja tietoa eri maiden ratkaisuista.

– Usein aukioiden, katujen ja puistojen käyttö suunnitellaan vahvasti kesää ajatellen ja talviaikoina alueet on tarkoitettu esimerkiksi vain lumensäilytykselle. Alueiden käyttö ja oleskelu jatkuvat kuitenkin ympäri vuoden. Hyviä esimerkkejä kaupungin alueiden muuntamisesta talvikäyttöön ovat torin muuttaminen luistelukentäksi tai joulutoriksi. Miksemme siis saisi ihmisiä käyttämään alueita myös kesäajan ulkopuolella, sanoo Suomen pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Koistinen pitää konferenssissa työpajan, jonka tavoitteena on kerätä parhaat ideat ja kokemukset, joilla kaupunkien aluesuunnittelussa huomioitaisiin enemmän myös talvikuukaudet.

Lähes 50 maassa toimiva Cycling Without Age taas jakaa kokemuksensa Pyöräluotsi-toiminnasta. Luotsit ovat vapaaehtoisia yksityishenkilöitä, jotka tarjoavat vanhuksille pyöräkyytejä erityisesti tätä tarkoitusta varten tehdyillä pyörillä.

Lasten ja nuorten parissa tehtävästä pyöräilyn edistämistyöstä tulevat kertomaan useiden eri hankkeiden ja kaupunkien edustajat Suomesta. Joensuun kaupungin puheenvuoroissa puolestaan kerrotaan kaupungin tavoitteesta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä sekä kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä Joensuussa.

Oheisohjelmassa pyöräretkiä ja talvitapahtumia

Winter Cycling -kongressissa on perinteisesti rento ilmapiiri ja monipuolista oheisohjelmaa. Joensuussa osallistujille on sauna lämpimänä iltapäivät ja ensimmäisenä iltana osallistujia haastetaan kaupungin vastaanotolla, jossa äänentoisto tuotetaan sähköpolkupyöriä polkemalla.

Pyöräilykonferenssissa luonnollisesti myös pyöräillään. Vieraille järjestetään useiden joensuulaisten toimijoiden yhteistyöllä ohjattu maastolenkki, taidekierros, tutustuminen avantouintikisojen järjestelyihin sekä retki Joensuun Jääkarhujen saunalla kokeilemaan avantouintia. Ohjelmassa on myös pipolätkä-turnaus. Turnaukseen osallistuvien joukkueiden osallistumismaksut menevät ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Konferenssin järjestävät Winter Cycling Federation ja Joensuun kaupungin viestintä- ja tapahtumapalvelut. Winter Cycling Federationin verkkosivut: www.wintercycling.org/conferences ja Joensuun-konferenssin sivut: www.wintercyclingcongress2020.fi.

Ensimmäinen konferenssi järjestettiin Oulussa vuonna 2013. Sen jälkeen tapahtumia on järjestetty Kanadassa, Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Talvipyöräilykonferenssin banneri, jossa konferensin logo ja tyttö pyöräilemässä talvella

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.