Sisältöjulkaisija

angle-left Suurproduktio Carmina Burana etsii kuorolaisia

Suurproduktio Carmina Burana etsii kuorolaisia

Joensuu Areena muuntautuu 30.11.2019 klassisen musiikin näyttämöksi, kun Joensuun kaupunginorkesteri jatkaa areenakonserttiensa sarjaa. Tuolloin esitetään ensimmäistä kertaa Joensuussa kokonaisuudessaan Carmina Burana -teos yhdessä massiivisen kuorokokoonpanon kanssa.

Carmina Buranan pääsyliput ovat jo myynnissä ja tapahtuman tuottaminen on kovassa vauhdissa. Marraskuun konsertti tehdään yhteistyössä Joensuun kaupunginorkesterin, Kerubin ja Joensuun konservatorion kesken. Konsertin kapellimestarina toimii Huba Hollókői ja kuoroja harjoituttaa Mari-Annika Heikkilä.

– Suurkuorossa ovat tällä hetkellä mukana Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, kamarikuoro Kaisku sekä konservatorion lapsi- ja nuorisokuorot. Tarvitsemme lisää laulajia, erityisesti miesääniä. Carmina Buranan kaltainen suurteos on harvinaisuus Joensuussa, joten mukaan kannattaa ehdottomasti tulla. Järjestämme koelaulutilaisuuden Konservatorion pienessä salissa lauantaina 17.8. kello 12–16, kertoo Mari-Annika Heikkilä.

Koelaulutilaisuuteen voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen: mari-annika.heikkila@joensuu.fi

Carmina Burana on suuri näyttämökantaatti, jonka tekstit perustuvat keskiaikaiseen laulukokoelmaan. Niissä riemuitaan kevään paluusta sekä ylistetään juomisen, ylensyömisen ja pelaamisen iloja.

– Carmina Burana on populaarikulttuurissakin paljon käytetty klassikko ja sen säveliä on kymmenissä elokuvissa ja mainoksissa. Erityisesti kuoron laulama ’O Fortuna’ on monelle tuttu, mainitsee kaupunginorkesterin markkinointipäällikkö Annika Huotari.

Konsertti: CARMINA BURANA
la 30.11. klo 18
Joensuu Areena

Huba Hollókői, kapellimestari
Carl Orff: Carmina Burana

Koelaulutilaisuus
la 17.8. klo 12–16
Konservatorion pieni sali

Ilmoittautumiset mari-annika.heikkila@joensuu.fi
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.