Sisältöjulkaisija

angle-left Suomen suven avaus raikuu taas – juontajana ensimmäistä kertaa pelkät oppilaat

Suomen suven avaus raikuu taas – juontajana ensimmäistä kertaa pelkät oppilaat

Satoi toukokuussa lunta tai ei, varma kesän merkki on Suomen suven avaus Joensuun Laulurinteellä 31. toukokuuta. Linnunlahdelle kokoontuu silloin 6 000 alakoululaisen suurkuoro esittämään kevään ajan harjoittelemiaan lauluja ja toivottamaan hyvää kesää ympäri maan. Tilaisuuden juontavat ensimmäistä kertaa oppilaat ilman opettajaa. Pestin ovat saaneet kuudesluokkalaiset Ella Hirvonen ja Janna Kettunen Karhunmäen koulusta.

Yleisö on tervetullut Linnunlahdelle paikan päälle. Tapahtuman voi myös katsoa suorana maksutta Sanomalehti Karjalaisen verkkosivuilta tai kuunnella radiosta Karjalainen Syke -kanavalta. Tapahtuma alkaa kello 18 ja kestää 45 minuuttia.

– Suven avauksen teemana on tänä vuonna Yhdessä eteenpäin. Se peräänkuuluttaa positiivisuuden voimaa maailman myllerryksen keskellä, kertoo Suven avauksen suunnitteluryhmän vetäjä, Karhunmäen koulun rehtori Timo Nykänen.

Suven avauksessa kuullaan monta suosikkia Haitaribussista Karjalaisten lauluun. Uusia lauluja ovat tänä vuonna muun muassa Fröbelin palikoiden Jumppalaulu ja marraskuussa Joensuu 175 -juhlassa ensiesityksensä saanut Katriina Leppäsen säveltämä ja sanoittama Joensuulle.

Tapahtuman kappaleiden säestyksestä ja orkesteriesityksistä vastaavat Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoilla. Kapellimestari on Mika Hirvonen. Suurkuoron laulujen lisäksi Niittylahden koulun oppilaat lukevat Suomen suven avauksen ja orkesteri soittaa oman numeronsa.

Tapahtuman tämän vuoden vierailevat esiintyjät ovat Pohjois-Karjalasta lähtöisin olevat Voice of Finland -tähdet Eemeli ja Aleksi Nissi. Suurkuoron kanssa he esittävät kappaleen Pidä huolta, ja laulavat lisäksi soolonumeron.

– Myös yleisölle tarjotaan laulumahdollisuus kanssamme. Sanat voi katsoa kaupungin verkkosivuilta ja liittyä suurkuoron mukaan, kehottaa Nykänen.

Suven avauksessa esiintyy joensuulaiskoululaisten lisäksi lapsia muualta maakunnasta. Vierailuvuorossa ovat seuraavat koulut:

  • Kylmäojan, Lehmon ja Onttolan koulut Kontiolahdelta
  • Liperin koulu
  • Porokylän koulu Nurmeksesta
  • Kolin koulu Lieksasta
  • Kesälahden koulu Kiteeltä
  • Karvion koulu Heinävedeltä
  • Kuopion Haapaniemen koulu

Suomen suven avauksen ohjelma

Suvivirsi
Lasten Karjala
Suven avaus, lukijoina Niittylahden koulun oppilaat
Joensuulle
Jumppalaulu, pää olkapää, peppu...
Pidä huolta, Eemeli ja Aleksi + suurkuoro
Eemeli ja Aleksi – soolonumero
Haitaribussi
Tanssi tyttö, laula poika
Orkesterin esitys, Pohjois-Karjala (Leevi & the Leavings)
Ville ja Valle
Karjalaisten laulu

Suven avauksesta on lisää tietoa osoitteessa joensuu.fi/suven-avaus.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.