Sisältöjulkaisija

angle-left Suomen korkein puukerrostalo valmis – avoimet ovet Joen Yössä

Suomen korkein puukerrostalo valmis – avoimet ovet Joen Yössä

Joensuu Lighthouse, eli Joensuun Ellin rakennuttama opiskelijatalo Penttilänrannassa on Suomen korkein täysin puurunkoinen kerrostalo. Rakentaminen on sujunut aikataulussa ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan ensi viikon torstaina.

Kaupunkilaisyleisö pääsee tutustumaan taloon perjantaina 23.8. Joen Yö -kaupunkifestivaalin yhteydessä kello 16–18 välillä.

– Joen Yössä on nyt loistava mahdollisuus käydä katsomassa sekä taloa, että 14:nnestä kerroksesta avautuvaa upeaa maisemaa pitkälle Pyhäselälle ja Lehmonharjulle, kertoo Joensuun Ellin toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen.

Viime vuoden Joen Yössä pääsi taloon tutustumaan rakennusvaiheessa, jolloin yleisöä kertyi satapäin.

– Nyt päästäänkin tutustumaan valmiiseen taloon. Meillä Joensuussa on korkean puurakentamisen osaaminen ollut pitkään korkealla tasolla ja asia on kovasti kiinnostanut myös kaupunkilaisia. Kannattaa siis perjantainakin varautua hieman jonottamaan, muistuttelee Ojalainen.

Perjantaina kello 21 syttyy kerrostaloon toteutettu valotaideteos. Teos on valotaiteilija Kari Kolan käsialaa ja taiteilijan teosesittelyn myötä valojen sytyttämisseremonian suorittaa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Suomen korkein puurakennus tarvitsee kumppanikseen Suomen korkeimman puun. Teoksessa käytetään poikkeuksellista tekniikkaa, sillä valoteos hehkuu rakennuksesta ulospäin. Teos on pysyvä ja veikkaan, että siitä tulee yksi Joensuun kuvatuimmista kohteista. On kerrassaan loistavaa, että taiteen prosenttiperiaatetta käytetään tässä mittakaavassa suomalaisessa rakennushankkeessa ja että se tapahtuu juuri Joensuussa. Tällaisia mielenkiintoisia projekteja lisää, heittää valotaiteilija Kola kertoessaan teosprojektin taustoista.

Joensuu Lighthouse sijaitsee osoitteessa Penttilänkulma 2.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.