Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote varautuu kasvomaskien jakeluun vähävaraisille – alueella ei vielä ole suositusta kasvomaskin käyttöön

Siun sote varautuu kasvomaskien jakeluun vähävaraisille – alueella ei vielä ole suositusta kasvomaskin käyttöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antama suositus kasvomaskien käytöstä ei koske Pohjois-Karjalan ja Heinäveden aluetta tällä hetkellä. Maskia suositellaan käytettäväksi mm. julkisessa liikenteessä alueilla, joilla on todettu koronavirustartuntoja kahden edeltävän viikon aikana. Siun soten alueella ei ole todettu paikallisia tartuntoja.

Siun sote varautuu tilanteen muuttumiseen ja tiedottaa asian ollessa ajankohtainen.

Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti kasvomaskeja on oltava saatavissa haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille ilmaiseksi. Jakelun järjestämiseen on varauduttu jo kuluvan viikon aikana.

– Alueen kuntien kanssa on sovittu, että Siun sote hoitaa alueellaan kasvomaskien jakelun heille, kellä ei ole varaa ostaa maskia itse. Jakelu toteutetaan perhe- ja sosiaalipalvelujen ja ikäihmisten palvelujen kautta, kertoo perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialajohtaja Leena Korhonen.

Jakelu tiedotetaan ja käynnistetään vasta siinä vaiheessa, kun Siun soten alueelle tulee virallinen suositus kasvomaskin käyttöön.