Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote valmistelee koronarokotusten järjestämistä THL:n uusien suositusten mukaisesti

Siun sote valmistelee koronarokotusten järjestämistä THL:n uusien suositusten mukaisesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi torstaina 1.9.2022 uusia suosituksia koskien koronarokotusten tehosterokotteita. Suosituksen mukaan kaikille yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan tehosterokotetta, kun edellisestä koronarokotteesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut vähintään 3 kuukautta. Tehosterokote suositellaan otettavan marras-joulukuussa järjestettävien influenssarokotusten yhteydessä.

Merkittävin muutos uudessa suosituksessa on, että yli 65-vuotiaiden ja sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien suositellaan ottavan myöhemmin syksyllä tehosterokote riippumatta saatujen rokoteannosten määrästä tai siitä, onko henkikö sairastanut koronavirustautia. Uudet suositukset eivät koske alle 65-vuotiaita.

Siun sote valmistelee tehosterokotusten järjestämistä THL:n ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeet rokotuksista, rokotusväleistä ja rokotusryhmistä tiedotetaan, kun järjestelyt on saatu tehtyä. Tavoitteena on yhdistää tehosterokotteet mahdollisimman sujuvasti influenssarokotusten yhteyteen.

Toistaiseksi Siun sote jatkaa koronarokotuksia aiempien ohjeiden mukaisesti eli neljättä koronarokotetta tarjotaan:

  • kaikille yli 60-vuotiaille
  • yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riksiryhmään kuuluville ja
  • yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Neljännen koronarokotteen voi ottaa, kun kolmannesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä koronarokotetta ei toistaiseksi tarjota, jos henkilö on saanut kolme koronarokotetta ja sairastanut koronavirustaudin vähintään kuuden viikon välillä rokotteeseen. 

Uusia rokotusaikoja varattavaksi jälleen lauantaina

Uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen lauantaina 3.9.2022 klo 12. Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat voivat varata ajan neljänteen rokotukseen verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Puhelimitse ajan voi varata maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön, johon vastataan viikon kuluessa.

Siun sote on tarjonnut voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille aikaa koronarokotuksiin soittamalla. Tällä hetkellä ryhmään kuuluville soitetaan rokotusaikoja viidenteen koronarokotukseen. Jos kuulut rokotusryhmään, mutta et ole saanut kaikkia suositeltuja koronarokoteannoksia, voit varata ajan takaisinsoittopalvelun kautta numerosta 013 330 2705.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.