Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Uusia koronarokotusaikoja jälleen varattavaksi – muistathan perua ajan, jos et pääse rokotukseen

Uusia koronarokotusaikoja jälleen varattavaksi – muistathan perua ajan, jos et pääse rokotukseen

Pohjoiskarjalaisista yli 18-vuotiaista 86 prosenttia on saanut tähän mennessä kaksi koronarokotetta. Kolme kertaa rokotettuja ikäryhmästä on noin 65 prosenttia. 

Neljättä koronarokoteannosta tarjotaan tällä hetkellä vain voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Neljättä koronarokotetta ei voida antaa muille ryhmille, koska rokotteella on myyntilupa vain voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. 

Siun sote on soittanut voimakkaasti immuunipuutteisille ja tarjonnut aikaa 4. koronarokotukseen. Jos tiedät kuuluvasi rokotusryhmään, mutta et ole saanut puhelua Siun sotelta, voit varata rokotusajan takaisinsoittopalvelun kautta numerosta 013 330 2705. Palvelu on avoinna ympärivuorokauden ja soittopyyntöihin pyritään vastaamaan jo saman päivän aikana. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata samasta palvelusta myös ajan 1., 2. ja 3. koronarokotukseen.

Rokotusaika verkosta 

Yli 12-vuotiaiden ensi viikon koronarokotusajat avautuvat varattavaksi lauantaina 19.3. klo 12. Ajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi. PK Terveyden rokotuspisteelle tulee varattavaksi rokotusaikoja myös ilta-aikaan torstaille 25.3. klo 16–18.45.

Kaikille yli 18-vuotiaille suositellaan kolmea koronarokoteannosta. Rokotusajan kaikkiin kolmeen rokotukseen voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Rokotuksia ei tarvitse ottaa samalla rokotuspisteellä, vaan ajan voi varata haluamalleen rokotuspisteelle.

Verkkoajanvarauksen kautta 12–17-vuotiaat voivat varata ajan 1. ja 2. koronarokotukseen. Tällä hetkellä perusterveille 12–17-vuotiaille suositellaan kahta koronarokoteannosta. 

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi. Kahta koronarokoteannosta tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille, erityisesti riskiryhmiin kuuluville lapsille rokotusta suositellaan vahvasti.

Joensuun kantakaupungin alueella lasten koronarokotukset järjestetään keskitetysti huhtikuusta 2022 alkaen noin kuuden viikon välein Suvikadun neuvolassa (Suvikatu 18). Enon, Pyhäselän, Vaarojen ja maakunnan muiden kuntien rokotuspaikat näkyvät erikseen verkkoajanvarauksessa. Valittavissa olevat rokotuspaikat löytyvät ajanvarauksen toimipaikkavalikon alta.

Riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille 3. rokoteaikaa tarjotaan puhelimitse

Sairauden perusteella riskiryhmään 1 tai 2 kuuluville 12–17-vuotiaille suositellaan 3. koronarokoteannosta. Muille ikäryhmään kuuluville ei suositella tällä hetkellä 3. koronarokotetta.

Siun sote on soittanut riskiryhmään kuuluville nuorille viikosta 10 alkaen ja tarjonnut aikaa 3. koronarokotuksen. Soittokierrosta jatketaan edelleen. Puhelu soitetaan 013-alkuisesta numerosta. 

Muista perua aikasi, jos et pääse rokotukseen

Maakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä hyvin paljon koronavirusta. Tämä näkyy myös koronarokotuksissa, koska rokotukseen voi tulla vain terveenä. On tärkeää muistaa perua rokotusaika, jos varatulle rokotusajalle ei ole mahdollista tulla. Perumatta jääneet rokotusajat lisäävät rokotehävikkiä ja vievät turhaan rokotusresurssia.

Jos et pääse verkkoajanvarauksen kautta varatulle koronarokotusajalle, voit perua ajan verkossa varatun ajan osoitteessa https://siunsote.eaika.fi. Ajan perumiseen tarvitset varauskoodin, jonka olet saanut varausta tehdessä. Jos varauskoodi on hävinnyt tai aika on annettu 1. rokotteen yhteydessä, voit perua ajan takaisinsoittopalvelun kautta numerossa 013 330 2705.

Sairastettu koronavirustauti vaikuttaa myös suositeltuun rokotteiden määrään ja rokotusväleihin. Pääsääntöisesti sairastettu koronatauti vastaa yhtä koronarokotetta. Eli jos olet saanut kaksi koronarokotetta ja sairastanut koronan, et tarvitse kolmatta koronarokotetta. Voit lukea tarkemmin sairastetun taudin vaikutuksista rokotuksiin THL:n sivulta: Sopivatko koronarokotteet kaikille?

Eristyspäätösten toimittaminen on ruuhkautunut

Eristyspäätösten toimittaminen on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut, ja päätöksen saamisessa voi kestää jopa kolme kuukautta. Siun sote pyytää odottamaan päätöstä rauhassa ilman erillisiä yhteydenottoja terveydenhuoltoon. Kela on pidentänyt tartuntatautipäivärahan hakuaikaa kahdesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen.

Yhteydenotto terveydenhuoltoon on tarpeen silloin, jos eristyspäätöstä ei ole tullut kolmen kuukauden aikana. Eristyspäätöksiä tehdään henkilöille, joiden koronavirustartunta on todettu terveydenhuollossa otetussa koronavirustestissä, ja jotka tarvitsevat päätöksen tartuntatautipäivärahan hakemista varten. Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä, jos tartuntataudin takia työn tekeminen on estynyt.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.