Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Rokotus antaa parhaan suojan koronavirusta vastaan – uusia rokotusaikoja tulossa varattavaksi

Rokotus antaa parhaan suojan koronavirusta vastaan – uusia rokotusaikoja tulossa varattavaksi

Paras tapa suojautua koronavirusta vastaan on ottaa kaksi koronarokotetta. Pohjoiskarjalaisista yli 12-vuotiaista kaksi koronarokoteannosta on tähän mennessä saanut noin 70 prosenttia. Ensimmäisen rokotteen on ottanut noin 83 prosenttia. Lukumäärällisesti 1. annoksia on annettu reilut 126 000 kappaletta ja 2. annoksia reilut 104 000 kappaletta.

Rokotusaikojen varaaminen on hidastunut merkittävästi alun kiivaan tahdin jälkeen, mutta edelleen kysyntää on myös ensimmäisille rokotusajoille. Ensi viikolle Siun soten verkkoajanvaraukseen avautuu noin tuhat uutta rokotusaikaa.

Uusia aikoja avataan varattavaksi lauantaina 2.10. kello 12 ja maanantaina 4.10. kello 8. Ajan voi varata osoitteessa jono.eaika.fi/siunsote.html. Siun sote järjestää myös rokotukset ilman ajanvarausta Outokummussa maanantaina 4.10 ja Nurmeksessa torstaina 7.10. ja perjantaina 8.10.

Lisätietoa koronarokotuksista ja ohjeita ajanvaraukseen löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin kello 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

Voimakkaasti immuunipuutteisten yhteydenottoja jatketaan

THL suosittelee tarkasti rajatulle voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden ryhmälle 3. koronarokotetta. Siun sote on käynnistänyt ryhmän rokotukset portaittain sitä mukaa, kun ryhmään kuuluvia henkilöitä on saatu kartoitettua potilastietojärjestelmästä.  

Kartoituksen edetessä ryhmään kuuluville henkilöille soitetaan tai lähetetään tekstiviesti, jossa tarjotaan aikaa 3. koronarokotukseen. Puhelu soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Yhteydenotot tehdään lähiviikkojen aikana sitä mukaa, kun ryhmään kuuluvia saadaan kartoitettua.

Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään kuuluvat on määritelty tarkasti sairauksien ja saatujen hoitojen perustella. Rokotusryhmä ei vastaa 1. ja 2. koronarokotusten yhteydessä ollutta riskiryhmäjaottelua. Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmän tiedot löytyvät THL:n sivuilta: Rokotusjärjestys ja COVID-19 -taudin riskiryhmät

Siun sotessa on käynnissä myös THL:n suosituksen mukaisesti alkuvuonna lyhyellä rokotusvälillä rokotteen saaneiden rokotukset. Kolmas koronarokote annetaan alle kuuden viikon rokotusvälillä 1. ja 2. rokotteen saaneille henkilöille, joiden 2. rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Valtaosa tähän rokotusryhmään kuuluvista on sote-henkilöstöä, jotka voivat varata 3. koronarokotusajan verkkoajanvarauksen kautta. 

Mikäli et ole sote-työntekijä, mutta yllä mainitut kriteerit täyttyvät, voit varata 3. rokotusajan takaisinsoittopalvelun kautta maanantaisin kello 9–11 numerosta 013 330 2131. Esimerkiksi ulkomailla koronarokotteet on voitu antaa alle 6 viikon rokotusvälillä.