Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on rauhoittunut

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on rauhoittunut

Pohjois-Karjalassa todettujen koronavirustartuntojen määrä on jatkanut laskuaan. Viikolla 35 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 19 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 33. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 17. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 12 ja karanteenissa on yhteensä 43 henkilöä.

– Nuorten ikäluokkien rokotuskattavuuden parantaminen on tällä hetkellä kaikkein tärkein asia koko maakunnassa. Tartunnoista suurin osa on todettu rokottamattomilla tai vasta yhden rokotteen saaneilla, kertoo alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta. 

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 9.9. arvioimaan tilannetta ja totesi epidemiatilanteen palanneen perustasolle. Valtakunnallinen koronavirusepidemian hybridistrategia on muuttumassa ja epidemiatilanteen vaiheistuksista ollaan lähiaikoina luopumassa. Pohjois-Karjalassa voimassa olevat suositus- ja rajoitustoimet pidetään toistaiseksi ennallaan, kunnes uudet valtakunnalliset ohjeistukset tarkentuvat.

Tartuntoja todettiin viikolla 35 Joensuussa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 88 prosentissa todetuista tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli viisi ja kolme tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Rokotuskattavuus Pohjois-Karjalassa on edennyt hyvin. Ensimmäisen rokotuksen on saanut noin 82 % ja toisen rokotteen 59 % yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Koulujen rokotukset ovat nopeasti nostaneet 12–19-vuotiaiden rokotuskattavuutta, sen sijaan monissa kunnissa 20–30-vuotiaiden nuorten aikuisten rokotuskattavuudessa on vielä puutteita. Ilman ajanvarausta tapahtuvia walk in -rokotuksia jatketaan eri kunnissa ja oppilaitoksilla nuorten aikuisten rokotuskattavuuden parantamiseksi.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 35 (30.8.–5.9.2021)

  • Koronavirustartuntojen määrä pohjoiskarjalaisilla: 17, muutos edellisviikkoon -11
  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 88 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (30.8.-5.9.2021): 9,81, muutos -3,28
  • 14 vrk ilmaantuvuus (23.8.-5.9.2021): 22,89, muutos -18,57
  • Koronanäytteitä: 4000, muutos -530
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 0,49 %