Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustilanne ennallaan, samoin toimintaohjeet

Koronavirustilanne ennallaan, samoin toimintaohjeet

Pohjois-Karjalan alueellinen koronaviruksen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 22.9. noin kuukauden tauon jälkeen. Koronavirustartuntojen määrä on pysynyt tasaisen korkeana koko kesän ja alkusyksyn ajan.
Valtavirus Pohjois-Karjalassakin on tällä hetkellä Omikron BA.5. -muunnos. BA.5.-muunnoksen aiheuttama taudinkuva on pääsääntöisesti lievä.

Koronavirusepidemiaan liittyvät valtakunnalliset suositukset ovat ennallaan, samoin koronaviruksen testauksen toimintaohjeet ja tartunnan saaneiden ohjeet. Valtaosa tartunnoista todetaan kotitesteillä. Riskiryhmiin kuuluville, raskaana oleville sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja erilaisissa laitoksissa työskenteleville suositellaan edelleen hakeutumista terveydenhuollossa otettaviin testeihin.

Koronavirukseen sairastuneiden tulee pysyä kotona ja välttää kontakteja muihin vähintään viiden vuorokauden ajan. Kouluun, töihin ja harrastuksiin voi palata, kun sairastunut on ollut oireeton kahden vuorokauden ajan. Oireettomuus tarkoittaa, että kuume on poissa ja muut oireet ovat selvästi vähenemässä.

Tieto ja toimintaohjeet koronarokotuksista, -testeistä sekä ohjeet sairastuneille ja altistuneille löytyvät kootusti Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/korona.

Alueellinen koronaviruksen tilannekuvatyöryhmä kokoontuu jatkossa vain tarpeen mukaan, jos koronavirusepidemiassa ja siihen liittyvissä valtakunnallisissa linjauksissa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

Terveyden- ja hyvinvoinnilaitoksen verkkosivuilta voi seurata koronaviruksen ilmaantumista jätevesissä sekä terveydenhuollon testeissä todettujen tartuntojen määrän kehitystä: Koronaviruksen jätevesiraportti