Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmatta koronarokotusta valmistellaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille

Kolmatta koronarokotusta valmistellaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille

Siun sote valmistelee parhaillaan kolmannen koronarokotusten antamista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti henkilöille, joiden immuunivaste on voimakkaasti heikentynyt sairauden tai sen hoidon vuoksi. Tällaisia sairauksia ja hoitoja ovat mm. elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosuppressiivinen syöpähoito, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta ja pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV. Lisätietoja aiheesta THL:n tiedotteessa: THL ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmansia rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille

Siun sote kartoittaa parhaillaan rokotettavaan ryhmään kuuluvia henkilöitä Pohjois-Karjalassa. Siun sote on yhteydessä potilastietojen perusteella ryhmään kuuluviin henkilöihin ensi viikon aikana ja antaa ohjeet rokotusajan varaamiseksi.

Kolmatta rokotusaikaa ei voi toistaiseksi varata koronarokotusten puhelinajanvarausnumeron tai verkkoajanvarauksen kautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden lisäksi Siun sote aloittaa ensi viikon aikana 3. rokotteen antamisen sote-henkilöstölle, joka on saanut 2. koronarokotteen 3–4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta. Sote-henkilöstön rokotukset on mahdollista käynnistää ennakoivasti sosiaali- ja terveysministeriöltä saadulla suullisella luvalla. Luvan perusteena on se, että Siun sotessa on menossa vanhaksi ensi viikolla noin 800 Modernan rokotteen erä. Erä voidaan luvan myötä hyödyntää lyhyellä rokotusvälillä rokotetun sote-henkilöstön rokotuksiin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.