Sisältöjulkaisija

angle-left Sinkkolassa vilkas sesonki, kesä huipentuu Maakuntapäivään

Sinkkolassa vilkas sesonki, kesä huipentuu Maakuntapäivään

Joensuun kaupungin ylläpitämän Sinkkolan kotieläinpihan kesä oli vilkas. Kauden kävijämäärä kipusi noin 40000:een. Viime vuoden vastaava luku oli noin 34000. Kävijämäärään on laskettu Teatteri-Traktorin Peter Pan –esityksen katsojat, joita kertyi aavistuksen vaille 11000.

− Edelliskesää viileämpien kelien myötä meillä riitti vilskettä ja eläimetkin olivat aktiivisempia, kertoo nuoriso-ohjaaja Tiina Karttunen.

− Eläimet ovat olleet jälleen kesän ykkösjuttu. Ne ovat saaneet suunnattoman määrän rapsutuksia ja rakkautta meillä ollessaan. Ne palautetaan omille kotitarvetiloilleen syyskuun alussa. Toivottavasti ensi kesänä saamme samoja eläimiä Sinkkolaan. Yhteistyö kotitarvetilallisten kanssa on jatkunut jo monta vuotta ja toivottavasti jatkuu edelleenkin. Eläimet ovat meillä ollessaan lisääntyneetkin. Kanat hautoivat ja heinäkuussa kuoriutui kahdeksan uutta tipua, jatkaa Karttunen Sinkkolan eläinten kuulumisista.

Sinkolassa on kesäteatterin lisäksi järjestetty kymmenkunta erilaista tapahtumia, jotka ovat vetäneet pihan täyteen yleisöä. Kestosuosikki Sinkkolapaja oli tänä kesänä virailijoiden toiveesta auki myös lauantaisin. Kausi huipentuu tänä lauantaina 31.8. järjestettävään Iloinen Perhekarnevaali –tapahtumaan, joka on osa Pohjois-Karjalan Maakuntapäivän ohjelmistoa. 

−  Lauantaina kannattaa suunnata meille päättämään Sinkkolan kausi komeasti. Olemme useiden kumppanitoteuttajien kanssa koonneet ohjelman, jossa on musiikkia, tanssia, kirppistä, poniajelua, teatteria, karaokea, työpajoja, aarteenetsintää, rooliseikkailua ja pellehyppykisat, luettelee Karttunen.

Ensi kesän kausi avataan 19. toukokuuta. Seuraava kotieläinpihalla nähtävä teatterituotanto on Viidakkokirja. Iloisen Perhekarnevaalin ohjelman löytyy Teatteri-Traktorin nettisivuilta osoitteesta https://www.traktori.net/iloinen-perhekarnevaali/