Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginorkesterin sinfoniakausi käynnistyy

Kaupunginorkesterin sinfoniakausi käynnistyy!

Joensuun kaupunginorkesterin sinfoniakonserttien kausi käynnistyy torstaina 10.9. Ihmeellisellä soinnillaan -konsertilla Carelia-salissa. Konsertin johtaa taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki ja solistina on trumpetisti Jouko Harjanne.

Olen aidosti liikuttunut ajatuksesta, että pitkän tauon jälkeen pääsen vihdoin musisoimaan yhdessä meidän oman orkesterimme kanssa. Muusikoiden ja orkesterin muun tiimin lisäksi on ollut ikävä myös joensuulaisyleisöä, johon on ehtinyt muodostua tosi lämmin ja hieno suhde. Trumpettitaiteilija Jouko Harjanteen kanssa työskentelystä olen haaveillut jo pitkään, ja on suuri ilo saada hänet käynnistämään syyskautemme ihmeellisellä soinnillaan, kommentoi taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki.

Konsertin solistina on trumpetisti Jouko Harjanne ja solistiteoksena kuullaan Joseph Haydnin Trumpettikonsertto Hob VIIe:1 Es-duuri. Harjanne on RSO:n soolotrumpetisti. Hän toimii myös Lieksan Vaskiviikkojen taiteellisena johtajana.

On mukavaa palata konsertoimaan Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Meillä takana jo pitkä yhteistyötaival, niin konserttien, levytysten kuin Lieksan Vaskiviikon parissa. Myös Eeron kanssa työskentelyä odotan innolla, sillä on aina hienoa saada uusia näkökulmia Haydnin mestarikonserttoon, Harjanne sanoo.

Sinfoniakonsertit kahteen kertaan ja ilman väliaikaa

Joensuun kaupunginorkesterin konsertteihin on turvallista tulla. Ohjeistusten mukaisia turvavälejä noudattamalla Carelia-saliin voidaan ottaa kerrallaan vain 152 kuulijaa. Joensuun kaupunginorkesteri on päättänyt esittää syyskuussa sinfoniakonsertit kahteen kertaan. Näin mahdollisimman moni voi tulla turvallisin mielin konserttiin.

Turvallisuussyistä syyskuussa Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa ei ole väliaikaa eikä väliaikatarjoilua.

 Olosuhteet ovat pakottaneet meidät erikoisjärjestelyihin muun muassa orkesterin asettelun ja koko konsertin väliajattoman muodon suhteen. Suhtaudun tähän kuitenkin mielenkiinnolla, koska se herättää mielikuvituksen ja ohjaa pohtimaan ihan uusia asioita, taiteellinen johtaja Lehtimäki kertoo tilanteen herättämistä ajatuksista.

Yleisöä pyydetään istumaan konserteissa lippuun merkityllä paikalla. Näin varmistetaan riittävät turvavälit. Yleisön turvallisuudesta Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa pidetään huolta turvavälien lisäksi myös tarjoamalla yleisölle käsidesiä.

Muutoksia tulevassa ohjelmistossa

Joensuun kaupunginorkesterin Kansojen musiikkia -sinfoniakonsertti torstaina 1.10.2020 siirtyy keväälle 2021. Konsertin tilalle tulee Kaukaisia tuulia -puhallinkonsertti.

Rajoitusten myötä olemme valitettavasti joutuneet siirtämään joitakin konserttiohjelma tulevaisuuteen, mutta samalla on syntynyt mahdollisuus toteuttaa ohjelmia, jotka ovat jo pitkään olleet suunnitteilla. Esimerkiksi orkesterin puhallinsoittajien omaa konserttia "Kaukaisia tuulia", jonka tulen itse johtamaan, on yleisön puolelta toivottu useasti, Lehtimäki toteaa.

Mikäli asiakas on ostanut liput 1.10. kelo 19 Kansojen musiikkia -konserttiin, lipun voi palauttaa Carelicumin asiakaspalveluun joulukuun loppuun mennessä. Ticketmaster ottaa yhteyttä verkkokaupan kautta lipun hankkineisiin asiakkaisiin.

Ihmeellisellä soinnillaan -konsertti

Torstaina 10.9. kello 16 ja 19 Carelia-salissa

Eero Lehtimäki, kapellimestari
Jouko Harjanne, trumpetti

Joseph Haydn: Trumpettikonsertto Hob VIIe:1 Es-duuri
Louise Farrenc: Sinfonia nro 2, D-duuri, op. 35

Liput Carelicumista ja ovilipunmyynnistä 24,50 / 22,50 / 5 euroa ja Ticketmasterista käsittelykuluineen 25,50–27,50 euroa.