Sisältöjulkaisija

angle-left Runopyykkinaruilla tuulettuvat pöytälaatikkorunot ja rakkaimmat kaskut

Runopyykkinaruilla tuulettuvat pöytälaatikkorunot ja rakkaimmat kaskut

Kalevalan päivästä 28.2. alkaen laitetaan runot ja sananparret tuulettumaan runopyykkinaruille, joille kuka tahansa voi tuoda omia tekstiteoksiaan tai napata narulta mukaansa itseään ilahduttavan tekstin. Ensimmäiset runopyykit ripustetaan Joensuun pääkirjaston seinustalle Koskikadun varteen, Yhteisötalo Sataman julkisivun oveen sekä Reijolan Yhteisötalolle. Kevään mittaan runopyykkinarut tulevat ja menevät, ilmestyen aina tuttujen kohtaamispaikkojen läheisyyteen noin kuukauden ajaksi.

Runopyykkinaruilta ohikulkijat voivat ottaa mukaansa narulla roikkuvia runoja, sananlaskuja tai mietelauseita ja halutessaan tuoda omia tuotoksiaan narulle tarkoituksella tyhjiksi jätetyille paikoille.

- Runopyykkinaruilla roikkuvien teosten halutaan ilahduttavan ohikulkijoita. Toivottavasti ne saavat samalla luovuuden kukkimaan ja uusia runoja, mietelauseita sekä sananlaskuja alkaisi ilmestyä pyykkinaruille taas seuraavien ihmisten iloksi, kertoo kulttuurityöntekijä Selina Laubert ja jatkaa:

- Tyhjillään eivät pyykkinarut roiku alussakaan, sillä mukana tämän suunnittelussa sekä ensimmäisten teoksien teossa ovat olleet mukana kirjallisuusseura Ukri ry, sanataiteen harrastajien Runon ystävät ry ja Joensuun Normaalikoulun Erasmus+ -hankkeen oppilaat sekä Yhteisötalo Satama ja Vaara-kirjastot.

Runopyykkinaru -tempauksen takana on Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut. Tempauksella halutaan tuoda sanataidetta osaksi ihmisten arkea jopa yllättävissäkin paikoissa ja muistuttaa, kuinka pienilläkin teoilla voi saada hyvää aikaan.

Runopyykkinarujen sijainneista kevään aikana sekä tarkemmat ohjeet kerrotaan tapahtumakalenterin puolella.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.