Sisältöjulkaisija

angle-left Rakkauden ilo avaa Joensuun Musiikkitalvi -festivaalit

Rakkauden ilo avaa Joensuun Musiikkitalvi -festivaalit

Joensuun kaupunginorkesterin Rakkauden ilo -konsertin torstaina 20.2. johtaa ylikapellimestari Eero Lehtimäki. Solistina on klarinetisti Olli Leppäniemi. Rakkauden, intohimon ja ilon teema kuljettaa kuulijaa läpi konsertin.

- Rakkaus on aina ihana aihe pohdiskeltavaksi, ja tällä kertaa olemme tutkiskelleet sitä monelta kantilta. Ilon ja onnellisuuden lisäksi käymme myös traagisessa surussa sekä intohimossa. Aikakausien puolesta olemme myös muodostaneet matkan, joka kulkee klassismin ajasta ihan tähän päivään, avaa Eero Lehtimäki konsertin sisältöä.

- Varsinkin, kun konserttimme on osa Musiikkitalvifestivaalia, halusimme tuoda mukaan pari teemaan sopivaa klassista hittibiisiä. Jos joku on festareilla ensisijaisesti esimerkiksi jazzin perässä, on torstaina helppo hypätä tutustumaan klassiseen menoon, kun tarjolla on tuttuja helmiä. Näissä herkkupaloissa riittää sisältöä toki innostuksensa säilyttäneelle klasarikävijällekin, mutta erityisti heitä herätellään kahden suomalaisen nykysäveltäjän teoksilla. Klarinettivelho Olli Leppäniemen saaminen solistiksi vielä kruunaa koko homman, Lehtimäki jatkaa.

Konsertissa italialaisen oopperan mestarin Verdin alkusoitto sekä Outi Tarkiaisen Joye johdattavat klarinettisolisti Olli Leppäniemen tulkitsemaan Uljas Pulkkisin klarinettikonserttoon. Konsertissa kuullaan myös Edward Elgarin Rakkauden tervehdys sekä Mozartin sinfonia nro 40.

- On tosi kiva tulla Joensuuhun nimenomaan Eeron kanssa tekemään tämä konsertti. Eeron kanssa musisoimisessa minulla on paljon hienoja kokemuksia mm. Heinisen konserton kantaesityksestä, sekä useista konserteista Tapiola Sinfoniettan kanssa. On kunnia olla mukana Eeron ensimmäisellä kaudella pääkapellimestarina. Olen seurannut mielenkiinnolla Eeron suunnittelemia ohjelmia ja kuunnellut joitakin podcasteja niihin liittyen. Joensuussa on todella raikas meininki, ja olen iloinen että yleisö löytää nyt hyvin konsertteihin, konsertin solisti Olli Leppäniemi kertoo.

- Pulkkisin konsertosta voisi sanoa, että vaikka kyseessä on uusi teos, kannattaa tulla rohkeasti kuuntelemaan sillä hänen musiikkinsa on erittäin kaunista ja värikästä, ja avautuu kuulijalle helposti. Pulkkis on taitava orkesterin käyttäjä, ja teoksessa on jopa sinfonia concertantemaisia piirteitä, jolloin säveltäjä käyttää orkesterin soittimia hyvin solistisesti muodostaen siten vaihtelevuutta sointiin, Leppäniemi kuvailee.

Konsertti: Rakkauden ilo
To 20.2. klo 19 Carelia-Sali
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Olli Leppäniemi, klarinetti

 

Giuseppe Verdi: Alkusoitto oopperasta La Traviata
Outi Tarkiainen: Joye
Uljas Pulkkis: Tales of Joy, Passion and Love
Edward Elgar: Salut d’amour
W. A. Mozart: Sinfonia nro 40 g-molli KV550                          

Liput: 24,50 / 22,50 / 5 € Careliumista ja ovelta, Ticketmaster.fi palvelumaksuineen 25,50–27,50 €