Sisältöjulkaisija

angle-left Pyöräilijöiden valokulkue - valoilla näkyväksi järjestetään ke 18.11.

Pyöräilijöiden valokulkue - valoilla näkyväksi järjestetään ke 18.11.

Kun marraskuun illat pienevät, I cycle JNS jalkautuu kaduille pyöräilijöiden valokulkueena. Koristele pyöräsi valoilla ja tule näkyvään kulkueeseen mukaan.

Jo perinteeksi muodostunut valokulkue järjestetään ke 18.11. klo 18.30. Kulkueen lähtöpaikka on Koulukatu 1 vastapäätä sijaitseva Koivunimen pallokenttä. Kulkue päättyy Kauppatorille noin klo 19.00. Kulkueen reitillä ajetaan muun muassa Siltakadun uudistettua pyöräkatua pitkin.

Kulkueen tarkoitus on nostaa tietoisuutta valojen käytön tärkeydestä talvipyöräilyn aikana. Kulkueeseen osallistujille jaetaan tarvittaessa pyöränvaloja ja heijastimia. Tapahtumassa huomioidaan turvavälit. Tulethan tapahtumaan terveenä ja käytät omaa maskiasi tarvittaessa.

Valokulkueen järjestää I cycle JNS / Joensuun kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä. I cycle JNS on saanut alkunsa vuonna 2012. Tavoitteena on kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Joensuussa monitahoisella yhteistyöllä. Järjestöt ja muut sidosryhmät ovat olleet mukana edistämistyössä alusta saakka ja järjestöjen asiantuntemusta hyödynnetään myös käyttäjälähtöisten ratkaisujen löytämiseksi.

Valokulkue järjestetään Pyöräilytalviviikolla 16.–20.11. Teemaviikolla haluamme viestiä, että pyöräily on nopea ja helppo tapa liikkua – myös talvella. Keskiöön nousevat valojen ja heijastimien käyttö sekä nastarenkaiden tärkeys kelien kylmetessä ja teiden liukastuessa.

Tapahtuma Joensuun tapahtumakalenterissa