Sisältöjulkaisija

angle-left Puhas: Kontiokaareen voi pian tuoda maksutta vaarallisia jätteitä iltaisinkin

Kontiokaareen voi pian tuoda maksutta vaarallisia jätteitä iltaisinkin

Kontiokaaren uuden itsepalvelujäteaseman vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden vastaanoton palveluajat muuttuvat. Vaarallisia jätteitä voi jatkossa tuoda asemalle maksutta myös iltaisin. Uudet palveluajat ovat maanantaista keskiviikkoon kello 13–19 ja torstaista perjantaihin kello 9–15. Jäteaseman toiminnasta vastaa Puhas Oy.

Kontiokaaren jäteaseman osoite on Kontiosuontie 7, 80260 Joensuu.

Kotitalouksien vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet voi tuoda maksutta Kontiokaareen ainoastaan edellä mainittuina aikoina, kun henkilökunta on paikalla. Ne tuodaan niin kutsutulle alakentälle, jonne voi ajaa menemättä lainkaan Kontiokaaren maksulliselle puolelle ja ilman auton punnitusta.

– Muutamme vaarallisten jätteiden vastaanoton palveluaikoja, koska asiakkaat ovat sitä toivoneet. Uudet palveluajat astuvat voimaan tiistaina 1.8.2023, kertoo Puhaksen käyttöpäällikkö Juho Mutanen.

Työssä käyville asiakkaille tähänastinen, virka-aikaan tapahtunut vaarallisten jätteiden vastaanotto on ollut haastavaa. Puhaksella toivotaankin, että tilanne nyt helpottuisi ja ihmiset toisivat Kontiokaareen jatkossa enemmänkin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja muita ilmaisjätteitä.

– Muistuttelen, että vastaanotamme Kontiokaaressa vaarallisia jätteitä ja muita ilmaisjätejakeita vain kotitalouksilta. Yritysten vaaralliset jätteet ja kestopuut vastaanotamme edelleen vanhalla Kontiosuon jätekeskuksella, joka sijaitsee Kontiokaaren lähellä, osoitteessa Kontiosuontie 11, Mutanen lisää.

Mutanen muistuttaa, että myös Kontiosuon jätekeskuksen aukioloajat muuttuivat toukokuun alussa. Jätekeskus palvelee raskasta liikennettä ja yritysasiakkaita vaarallisissa jätteissä arkisin 8–16.

Kontiokaaren alakentälle voi tuoda maksutta myös metallia, paperia, lasi- ja kartonkipakkauksia, lamppuja, alle 25 litran verran posliini-, keramiikka-, lasi- ja kristalliesineitä.

Vaarallisista jätteistä löytää tarvittaessa lisätietoja Puhaksen nettisivuilta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.