Sisältöjulkaisija

angle-left Pitäjäkatselmuksissa edistetään kylien viihtyisyyttä

Pitäjäkatselmuksissa edistetään kylien viihtyisyyttä

Joensuun kaupunki järjestää huhti-toukokuussa neljä pitäjäkatselmusta, joilla halutaan lisätä maaseudun asukkaiden mahdollisuutta vaikuttaa oman asuinpaikkansa viihtyisyyteen.

Kaupungin viranhaltijat eri toimialoilta jalkautuvat yhdessä asukkaiden kanssa pitäjiin ja kiertävät katsomassa kohteita, jotka asukkaiden mielestä olisivat kohennuksen tarpeessa. Mukana on kaupungin viranhaltijoita muun muassa kaupunkiympäristön toimialalta ja liikuntapalveluista.

– Ajatuksena on, että kierroksella on mukana sellaisia asiantuntijoita, jotka heti katselmuksen aikana osaisivat sanoa, mitä esiin nousseille asioille on tehtävissä, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

– Jos kaikkiin asioihin ei löydy ratkaisuja katselmuksen aikana, niin olemme jo sopineet toukokuulle päivämäärän, jolloin kokoonnumme viranhaltijaporukalla miettimään jatkoaskelia, Koskeli-Ratamaa jatkaa.

Tänä keväänä katselmukset järjestetään Hammaslahdessa, Enossa, Tuupovaarassa ja Kiihtelysvaarassa. Pitäjäkatselmukset ovat herättäneet paljon mielenkiintoa ja katselmuksia on toivottu myös muihin kaupunginosiin ja kyliin.

– Pitäjäkatselmukset ovat kaupungille uudenlainen toimintatapa ja kaikkialle emme ikävä kyllä tänä keväänä ennätä. Mutta mikäli katselmukset koetaan toimivaksi malliksi, voimme ensi keväänä jalkautua muille alueille, Anni Koskeli-Ratamaa lupailee. 

Pitäjäkatselmukset kokoontuvat seuraavasti:

28.4.2022 Pyhäselän pitäjä kokoontuminen klo 9 Hammaslahden Nuorisoseurantalolla (Pyhäseläntie 1)

5.5.2022 Enon pitäjä kokoontuminen klo 9 Enon palvelupisteellä (Kunnantie 2)

12.5.2022 Tuupovaaran pitäjä kokoontuminen klo 9 Tuupovaaran torilla (Koulutie 3)

19.5.2022 Kiihtelysvaaran pitäjä kokoontuminen klo 9 Kiihtelysvaaran palvelupisteellä (Aprakkatie 2)

 

Asuinalueiden viihtyisyyden parantaminen ja alueellisen osallisuuden kehittäminen ovat Joensuun maaseutuohjelman 2021-2025 toimenpiteitä. Palautetta kaupungille voi edelleen antaa myös sähköisen palautejärjestelmän kautta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.