Sisältöjulkaisija

angle-left Osallistavaa kulttuuria esitellään Carelicumin auditoriossa torstaina 26. marraskuuta

Osallistavaa kulttuuria esitellään Carelicumin auditoriossa torstaina 26. marraskuuta

Carelicumin auditoriossa esitellään torstaina 26. marraskuuta kello 14–17 vammaisten ja maahanmuuttajien parissa tehtyä osallistavaa toimintaa, jaetaan tietoa esteettömyydestä ja kerrotaan kulttuuripalveluiden saavutettavuuden edistämisestä Joensuussa. Tilaisuuden järjestää Joensuun kaupungin Culture Open -hanke. Tapahtuma on avoin kaikille.

Tapahtumassa esitetään video, joka kuvaa Nuorten Able Art -ryhmän toimintaa. Kehitysvammaisista nuorista koostuva ryhmä on harjoitellut kolmen ammattitaiteilijan kanssa syksystä 2019 lähtien. Ryhmän toiminta on sisältänyt luovia liikeharjoitteita, jotka ovat voimaannuttaneet nuoria ja vahvistaneet heidän ilmaisutaitojaan.

Taiteellinen videotaltiointi on kestoltaan noin 15 minuuttia ja se esitetään Carelicumin auditoriossa kolmesti klo 14.15, klo 15.15 ja klo 16.15. Kunkin esityksen jälkeen yleisö saa mahdollisuuden jututtaa ryhmää ohjanneita taiteilijoita, joihin kuuluu tanssi- ja esitystaiteilija Minni Hirvonen, teatteri-ilmaisun ohjaaja Ninnu Karttunen sekä videotaltioinnista vastannut muusikko Tatu Vanhatalo.

Tapahtuman aikana järjestetään myös kaksi opastusta Carelicumin aulatilassa esillä olevaan maahanmuuttajataustaisten valokuvaajien näyttelyyn kello 14.45 ja 15.45. Joensuun monikulttuurisuusyhdistys JoMonin valokuvakerhon näyttely on tuotettu yhteistyössä Culture Open -hankkeen kanssa. Hetkiä Pohjois-Karjalasta -valokuvanäyttelyn keskeisenä teemana on ollut maahanmuuttajien näkemys itäsuomalaisesta luonnosta ja kulttuurista. Näyttelyssä on esillä 26 teosta valokuvaajilta, joiden juuret ovat seitsemässä eri maassa. Valokuvanäyttely on esillä 27.marraskuuta saakka.

Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus jututtaa hankekoordinaattori Henna Karhapäätä kulttuuripalveluiden saavutettavuus- ja esteettömyysasioista ja saada mukaansa saavutettavuuteen liittyvää ohjeistusta.

Joensuun kaupunki on antanut vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa yleisissä tiloissaan sekä tapahtumissa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Lisäksi tapahtumassa noudatetaan yleisörajoituksia ja auditorioon pääsee kerralla 24 kävijää. Yleisön toivotaan myös huomioivan muut yleiset hygienia- ja turvallisuusohjeet: muistetaan pitää turvavälit, pestä käsiä ja huolehditaan hyvästä yskimishygienista.

Culture Open on kaupungin kulttuuripalveluiden saavutettavuushanke, jonka tarkoituksena on kehittää esteettömiä kulttuuripalveluita vammaisille ja maahanmuuttajille sekä osallistaa heitä kulttuurin tekemiseen ja kokemiseen. Vuonna 2018 alkanutta hanketta rahoittaa Karelia Cross-Border Cooperation ohjelma. Hanke palkittiin viime vuonna Joensuun vammaisneuvoston esteettömyyspalkinnolla.