Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorten oma taide ja osaaminen pääsevät esille Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumassa

Nuorten oma taide ja osaaminen pääsevät esille Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumassa

Sirkkalan liikkumiskeskuksessa järjestetään Nuori Kulttuuri On Air -tapahtuma 11. toukokuuta. Päivän aikana nähdään joensuulaisten nuorten taidonnäytteitä ja osaamista eri kulttuurilajeissa ja tarjotaan samalla loistava paikka nuorille tulla itsekin kokeilemaan eri lajeja.

Nuori Kulttuuri On Air -taidefestari järjestetään yhtä aikaa myös Inarissa, Rovaniemellä, Porissa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla, kussakin omalla paikallisella ohjelmalla. 

Joensuun kuusituntinen tapahtuma kello 15–21 on täynnä bändejä, teatteria ja tanssiesityksiä, erilaisia työpajoja, e-urheilua ja pakohuonepeliä, kavereita ja yhdessäoloa. Mukana illassa on muun muassa rapin Suomen mestarin Pure.

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille sekä luonnollisesti päihteetön.

– Meidän nuoremme osaavat hurjasti kaikkea ja on mahtavaa saada sitä näkyviin ja muidenkin kokeiltavaksi tällä omalla kulttuurifestarilla. Toivottavasti moni saa samalla ideoita, mitä Joensuussa voisi alkaa seuraavaksi harrastaa, kertoo hanketyöntekijä Maria Puranen Joensuun tapahtuman tuotantotiimistä.

Illan kuluessa Sirkkalassa ja kotisohvilla päästään mukaan muidenkin tapahtumakaupunkien tunnelmaan tunnin live-lähetyksessä kello 18. Mukana on osuus myös Joensuusta.

– Ainutkertaiseksi ja vielä yhteisöllisemmäksi festarin tekee mahdollisuus liittyä mukaan tapahtuman digiosuuteen. Sitä voi katsoa joko yhdessä muiden kanssa Sirkkalassa tai vaikka kotosalla, sanoo Puranen.

Joensuun-tapahtuman verkkosivulla joensuu.fi/nuori-kulttuuri-on-air on päivän aikataulu ja ilmoittautumislomakkeet Puren vetämään räp-työpajaan ja graffitipajaan sekä infoa pitäjiltä Sirkkalaan.

Koko kansallinen Nuori Kulttuuri On Air -tapahtuma on osa lasten ja nuorten taideharrastuksia kehittävää Nuori Kulttuuri -toimintaa. Sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kaksi nuorta katsoo kameraan ja kuvan päällä grafiikkaa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.