Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorisotilat alkavat avata oviaan viiden kuukauden tauon jälkeen

Nuorisotilat alkavat avata oviaan viiden kuukauden tauon jälkeen

Joensuun kaupungin nuorisotilat avaavat ovensa vähitellen viiden kuukauden tauon jälkeen. Ensimmäisenä avautuvat Nuorisokeskus Whisper ja Uimaharjun Noke perjantaina 28. elokuuta. Muiden tilojen toiminta käynnistyy parin seuraavan viikon aikana.

Nuorisotilojen sulkujen aikana työ nuorten parissa on jatkunut tauotta etänä. Eri sosiaalisen median kanavissa nuoriin on säilynyt hyvä yhteys ja etsivää nuorisotyötä on koko ajan jatkettu. Kuitenkin tilojen avaamista ja kasvokkaisia kohtaamisia on odotettu jo kovasti.

– Vaikka yhteys nuoriin säilyi sulkujen ajan ja myös kesän toiminnot tavoittivat ennätysmäärän osallistujia koko Joensuun alueella, nuorisotilojen avaamista on odotettu keväästä saakka, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Petri Happonen Nuorisokeskus Whisperiltä.

Tilojen avaamisessa otetaan huomioon aluehallintoviraston määrittelemät kokoontumisrajoitukset, mutta niiden vaikutukset toimintaan odotetaan jäävän vähäiseksi.

Periaatteena on, että tilojen kävijöitä ohjeistetaan turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Yhteiskäytössä olevia välineitä, kuten biljardikeppejä, pingismailoja ja erilaisia pelivälineitä putsataan myös tilan ollessa auki.

– Tiloille voidaan AVI:n kanssa käytyjen keskustelujen mukaan ottaa maksimissaan puolet sen täysimääräisestä kapasiteetista ja jokaiselle kävijälle tulee tarjota mahdollisuus omaan istumapaikkaan, kertoo erityisnuorisotyön koordinaattori JP Mattila.

Entuudestaan tuttu nuorisokortti pitää tilojen käytön sujuvana korona-aikanakin

Joensuussa on ollut käytössä muutaman vuoden ajan sähköinen nuorisokortti, jonka avulla on tähän mennessä saatu tarkkaa tietoa tilojen kävijöistä. Tilastoitavia tietoja ovat olleet henkilön sukupuoli, ikä sekä postinumeroalue.

– Annettujen ohjeiden mukaan tilastointi korostuu epidemia-aikana mahdollisten tartuntaketjujen selvittämiseksi. Tietoja tullaan käsittelemään henkilötietolain mukaan, joten nuorten tai heidän huoltajiensa ei tarvitse olla huolissaan tietojen epäasiallisesta käytöstä. Tarkempia tietoja katsellaan vain viranomaisten erityisestä pyynnöstä, kertoo Mattila.

– Nuoret ovat fiksuja ja sopeutuvaisia. Aivan varmasti homma saadaan toimimaan yhdessä, sanoo nuoriso-ohjaaja Maria Puranen perjantaina ovensa avaavalta Uimaharjun Nokelta ja toivottaa vanhat ja uudet kävijät tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.