Sisältöjulkaisija

angle-left Nopeusrajoituksia muutetaan Niinivaaralla, Mutalassa ja Utrassa

Nopeusrajoituksia muutetaan Niinivaaralla, Mutalassa ja Utrassa

Joensuun kaupunki lisää liikenneturvallisuutta Niinivaaralla, Mutalassa ja Utrassa muuttamalla nopeusrajoituksia uusien koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

Nopeusrajoituksia on arvioitu uudelleen muun muassa uusien koulureittien ja päiväkotien saattoliikenteen sujuvoittamiseksi.

Niinivaarantiellä nykyinen rajoitus 50 km/h korvataan 40 km/h -nopeusrajoituksella välillä Karjalankatu–Jakokunnantie. Jakokunnantielle on valmistunut uusi päiväkoti, joka on tuonut lisää lapsia liikenteeseen ja lisännyt läheisten risteysten autoliikennettä. Nopeusrajoitusalue ulottuu aina Karjalankadulle asti koulureittien muututtua Nepenmäen koulun suuntaan myös Niinivaaran itärinteen suunnasta.

Jukolankadun pistemäiset 30 km/h -nopeusrajoitukset korvataan yhtenäisellä 40 km/h -rajoituksella välillä Ruuhitie–Utrantie. Tällä välillä kulkee paljon koululaisia ja alueelle rakennetaan parhaillaan uutta päiväkotia.

Utrantien 40 km/h -nopeusrajoituksen alkamiskohtaa siirretään Kiviniementien kohdalta Ranta-Mutalanpolun suojatien kohdalle lasten koulumatkojen turvallisuuden lisäämiseksi.

– Liikenneturvallisuuden kehitystä seurataan myös saadun palautteen ja poliisin raportoimien liikenneonnettomuustietojen avulla. Liikennesuunnittelun periaatteena on, että kaikki liikenteen osapuolet selviytyvät liikenteessä, kertoo liikenneinsinööri Jarmo Tihmala.