Sisältöjulkaisija

angle-left Muutoksia ylioppilaskirjoitusten järjestelyissä

Muutoksia ylioppilaskirjoitusten järjestelyissä

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa syksyn 2020 koepäiviä.

Syksyn ylioppilaskokeissa kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon turvallinen järjestäminen syksyllä myös mahdollisen koronavirusepidemian jatkuessa.

Hallitus mahdollistaa myös ylioppilastutkinnon yksittäisten kokeiden osittain maksuttoman uusimisen niille kokelaille, jotka joutuivat muuttamaan suunnitelmiaan ja suorittamaan useita kokeita yhden viikon aikana koronaviruksen vuoksi tehtyjen toimien seurauksena. Osittain maksuttomaan uusimiseen osoitettiin määräraha valtion lisätalousarviossa. Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti maksuista 8.5. antamassaan asetuksessa.

Koekohtaista tutkintomaksua ei peritä kokelaalta reaaliaineiden, toisen kotimaisen kielen, matematiikan ja pitkän vieraan kielen kokeista, joista kokelas on maksanut koekohtaisen maksun keväällä 2020. Jos kokelas on saanut päätöksen ilmoittautumisen mitätöinnistä ja saa siten palautuksen koekohtaisesta tutkintomaksusta, mitätöidyn kokeen uusiminen on maksullista. Koekohtainen tutkintomaksu on tällä hetkellä 28 euroa koetta kohden.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset järjestetään 14.9.–1.10.2020. Kokelaat ilmoittautuvat syksyn kokeisiin omaan lukioonsa.

Joensuun lukioiden rehtorit tiedottavat ylioppilaskokeiden muutoksista ja aikatauluista oppilailleen.

– Jos kokelas on jo ilmoittautunut aiemmin, hänen tulee olla yhteydessä omaan lukioonsa, toteaa rehtori Esa Räty Joensuun yhteiskoulun lukiosta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.