Sisältöjulkaisija

angle-left Musiikkiteatteriesitys Kolme toivomusta ravistelee lähiön ummehtuneisuutta komedian keinoin 17.–19. kesäkuuta

Musiikkiteatteriesitys Kolme toivomusta ravistelee lähiön ummehtuneisuutta komedian keinoin 17.–19. kesäkuuta

Monikulttuurinen teatteriyhdistys RanKids ja Joensuun kaupungin koulutuspalvelut kutsuvat yleisön seuraamaan musiikkinäytelmää Kolme toivomusta Kukkolan kesäteatteriin kesäkuun 17.–19. päivä.

Esitys on humoristinen kuvaus Pannari & Purkeri -kuppilan elämästä. Tarinaa kerrotaan puheteatterin, tanssin sekä kymmenen laulun kautta. Esityksessä on bändi, jota johtaa Katri Sannelvuo-Pitkänen. Esityksen on käsikirjoittanut joensuulaissyntyinen ähtäriläinen Jaakko Karjalainen. Esitys sopii kaikenikäisille.

Kuppila sijoittuu Hevonkuuseen, jossa muukalaisia katsotaan alta kulmien. Lähes aina paikalla istuu Parlamentti, joka päättää kaikesta – ainakin omasta mielestään. Parlamenttia johtaa Jokke Korhonen, joka pelkää muukalaisia, välttelee töitä ja rakastaa väittelemistä. Jokken vaimo, Emma, tekee montaa työtä ja haaveilee ulkomaanmatkailusta sekä miehensä saamisesta töihin.

– Emma etsii paikkaansa maailmassa. Emman ja Jokken parisuhde on yksi keskeinen huumorin lähde. Näytelmän pohjimmaiset jännitteet liittyvät unelmiin, parisuhteeseen ja muutoksen pelkoon, kertoo Emmaa näyttelevä Aino Pesonen, joka on valmistellut esityksen toteutusta kevään ajan.

– Hevonkuusessa on vuosikymmenet vietetty Hevonkuusen juhannusta, sisäänpäin lämpiävää kulttuurijuhlaa, jossa pidetään hauskaa ulkopaikkakuntalaisten kustannuksella. Uusien tulijoiden myötä lähiöön saadaan uusia tuulia ja käänteiden myötä perinteitä ja pelkoja ravistellaan. Muutos herättää monenlaisia reaktioita, kuten aina tosielämässäkin, taustoittaa esityksen ohjaaja Maria Pikkarainen.

Kolme toivomusta esitetään yleisölle Kukkolan metsäteatterissa (Kukkosentie 16, huom. saapuminen autolla Rovastinkadun kautta) pe 17.6. kello 18, la 18.6. kello 14 ja 18, su 19.6. klo 14 ja 18. Liput 10/8 euroa.

RanKids ry on monikulttuurinen teatteriyhdistys, joka on toiminut Joensuussa vuodesta 2000 alkaen. Tavoitteena on vahvistaa draaman ja teatterin osaamista sekä yhteisöllisyyttä kulttuurisesti moninaisissa ryhmissä. Alun perin RanKids perustettiin, jotta vasta maahan muuttaneet lapset pääsisivät osaksi koulun toimintaa ja ystävystyisivät toisiin lapsiin. Lisätietoja on osoitteessa www.rankids.fi ja @rankidsry.