Sisältöjulkaisija

angle-left Musiikkitalvi 2020 oli menestys!

Musiikkitalvi 2020 oli menestys!

Viime viikolla vietetty Joensuun Musiikkitalvi -festivaali sai ihmiset konsertteihin. Kaiken kaikkiaan 14 konsertissa vieraili yhteensä yli 3400 kuulijaa, joista pääsylipun ostaneita oli yli 2200. Konserteista viisi oli pääsymaksuttomia. Musiikkitalvi-festivaalin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

- Oli suorastaan liikuttavaa huomata, että yleisöä oli tullut paikallisen väen lisäksi myös kauempaa ympäri Suomea. Laadukkaan konserttitarjonnan lisäksi on hienoa, että pystymme tuomaan kaupunkiin matkailua ja tekemään Joensuun mielenkiintoiseksi myös muualla asuville, taiteellinen johtaja Lehtimäki toteaa.

Erityisesti kiinnostusta yleisössä herättivät Joensuun Oopperayhdistyksen Rakkaudella-konsertti, jossa solisteina olivat Angelika Klas sekä Pentti Hietanen ja Joensuun kaupunginorkesterin Rakkauden ilo -sinfoniakonsertti sekä Rakkaudestakin laulu -konsertti, jossa säveltäjämestari Kaj Chydenius istui pianon ääressä Talvi-Maaria Turusen laulaessa.

- Festivaalien tunnelma oli aivan huikea! Oli mahtavaa nähdä, kun konsertti toisensa jälkeen oli ihan täynnä ihmisiä – ja kaikki niin hyvillä mielin ja innoissaan. Jotkut kuulijat näin useiden konserttien yleisössä, mutta lisäksi oli eri genrejen konserteissa aivan eri porukkaa. Todellinen Joensuun superviikko! sanoo Lehtimäki festivaalin jälkimainingeissa.

Kaupunginorkesterin ja oopperayhdistyksen lisäksi Joensuun Musiikkitalvi -festivaalia olivat järjestämässä Joensuun konservatorio, Jazzkerho-76, Joensuu Big Band, Virta Ensemble ja Lauluyhtye Mysterium.

- Selkeästi Musiikkitalvella on menossa samanlainen positiivinen hypetys kuin Joensuun kaupunginorkesterillakin. Esimerkiksi tapahtuman esitteet vietiin lähes käsistä ja ne loppuivat kesken. Tästä on hyvä jatkaa suunnittelemaan Musiikkitalven juhlavuoden ohjelmaa, mainitsee festivaalin tuottaja Ari Varpula.

Vuonna 2021 Musiikkitalvi-festivaalia vietetään Joensuussa 40. kertaa.