Sisältöjulkaisija

angle-left Mehtimäen jääurheilukeskuksen valmistuminen viivästyy

Mehtimäen jääurheilukeskuksen valmistuminen viivästyy

Mehtimäen jääurheilukeskuksen rakennustyön etenemisessä on todettu viivästymistä ja keskuksen valmistumisen esitettyä aikataulua on jouduttu muuttamaan. Viivettä toteutuksessa ovat aiheuttaneet esimerkiksi ylivoimaiseksi esteeksi muodostuneet materiaalitoimittajien tuotantohäiriöt, säähäiriöt sekä yksittäiset tarpeelliset lisä- ja muutostyöt vanhoihin rakenneosiin liittyen.

Jääurheilukeskuksen korjauksen ja laajennuksen oli määrä valmistua syyskuussa 2024. Tämänhetkisen aikatauluarvion mukaan työt olisivat valmistumassa marraskuun lopussa 2024. Aikataulua tarkennetaan, kun rakennuksen runkovaihe valmistuu ja sisävalmistusvaihe käynnistyy. Hankkeen tilaaja Joensuun kaupunki seuraa edistymistä ja aikataulua tiiviissä yhteistyössä pääurakoitsijan ja sivu-urakoitsijoiden kanssa.  

- Syyt ovat ymmärrettävät, mutta viivästys on erittäin valitettava ja aiheuttaa hankaluuksia hallin käyttäjille. Hankkeen rakentamisaikataulu oli lähtökohtaisestikin haasteellinen. Kyseessä on poikkeuksellisen vaativa hanke ja aikatauluriskit ovat suuremmat kuin uudisrakentamisessa, toteaa Joensuun kaupungin tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen.

Joulukuussa käynnissä ovat muun muassa hallin vesikaton ja eteläpäädyn ilmastointikonehuoneen purkutyöt, eteläpäädyn perustustyöt, pohjoispäädyn porrashuoneiden teko, runkotyöt, itäsivun betonipilareiden vauriokorjaukset, itäsivun teräskonsolien asennustyöt, ulkopuolen salaojat, viemärityöt, vesikaton pohjavanerin, höyrysulun ja lämmöneristeen asennus, kattoristikoiden palosuojaus, LVS-tekniikkatyöt, maanvaraisten lattioiden eristys ja raudoitus sekä väliseinämuuraukset.

Joensuun kaupunginvaltuusto hyväksyi jäähallin peruskorjaus- ja laajennustyön hankesuunnitelman kokouksessaan 13.12.2021. Kohteen pääurakoitsija on YIT Suomi Oy.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.