Sisältöjulkaisija

angle-left Marraskuun nuorisovaltuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä

Marraskuun nuorisovaltuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä

Joensuun nuorisovaltuustovaalit järjestetään tulevana syksynä. Ehdokasasettelu alkaa 1. päivä syyskuuta ja vaalit ovat marraskuussa 10. ja 11. päivä. Tavoitteena on saada nuorisovaltuustovaaleihin paljon ehdokkaita Joensuun eri alueilta.

Nuorisovaltuusto kannustaa kaikkia kiinnostuneita asettumaan ehdolle vaaleihin ja äänioikeutettuja käyttämään ääntänsä. Kuka tahansa 2002–2007 syntynyt nuori voi asettua ehdolle ja tulla mukaan vaikuttamaan, järjestämään tapahtumia ja viettämään aikaa muiden nuorten kanssa.

– Ei ole olemassa tietynlaista muottia, millainen nuorisovaltuutetun täytyy olla, vaan jokainen on tervetullut hakemaan mukaan, sanoo nuorisovaltuuston vaalityöntekijä Ella Kallela.

Ehdokasasettelu alkaa 1. syyskuuta ja päättyy 7. lokakuuta 2020. Äänioikeutetut saavat postitse ehdokashakemuksen ja lisätietoa vaaleista. Syyskuun aikana nykyiset nuorisovaltuutetut kiertävät Joensuun kouluilla esittelemässä nuorisovaltuuston toimintaa sekä tulevia vaaleja. Nuorisovaltuutetut kiertävät myös nuorisotaloilla kertomassa toiminnastaan.

Vaalit järjestetään yläkouluilla 10. marraskuuta ja toisen asteen oppilaitoksissa 11. marraskuuta. Ennakkoäänestys järjestetään edeltävällä viikolla 4. päivä marraskuuta kauppakeskus Iso Myyssä, jossa pääsevät äänestämään myös ne nuoret, jotka eivät opiskele.

Äänioikeutettuja ovat vuosina 2002–2007 syntyneet, 1. syyskuuta 2020 alkaen Joensuussa kirjoilla olevat nuoret.

Nuorisovaltuuston toimintaan pääsee tutustumaan verkkosivuilla www.joensuu.fi/nuorisovaltuusto sekä nuorisovaltuuston Facebook- ja Instagram-sivuilla. Sivuilta löytyy informaation lisäksi kuvia ja kertomuksia nuorisovaltuuston aiemmista kausista ja aikaansaannoksista. Lisätietoa vuoden 2020 vaaleista löytyy osoitteesta www.joensuu.fi/nuorisovaltuustovaalit.

Nuorisovaltuusto muodostuu vaaleilla valituista 20 jäsenestä sekä 20 varajäsenestä. Vaalikausi kestää kaksi vuotta, jonka aikana jäsenet kokoontuvat kerran kuussa. Valtuustolaiset muodostavat omia työryhmiään, joissa he järjestävät tapahtumia, tutustuvat uusiin kavereihin ja pääsevät vaikuttamaan nuorten asioihin kaupungissa. Nuorisovaltuusto toimii nuorten edustajana sekä yhteytenä kaupungin päättäjiin.

Joensuun nuorisovaltuustovaalien aikataulu:

1.9. ehdokasasettelu alkaa
7.10. ehdokasasettelu päättyy
8.10. ehdokaskuvaus nuorisokeskus Whisperillä kello 15–19
4.11. ennakkoäänestys Iso Myyssä kello 10–19
10.11. äänestys yläkouluissa
11.11. äänestys ammattikouluissa ja lukioissa
12.11. äänestystulosten julkaisu