Sisältöjulkaisija

angle-left Maalarikissat ihastuttavat päiväkodeilla – taide-elämykset tulevat osaksi pienimpienkin päivää

Maalarikissat ihastuttavat päiväkodeilla – taide-elämykset tulevat osaksi pienimpienkin päivää

Kuudella joensuulaisella päiväkodilla ihmetellään värien loistoa, kun marraskuun pimeneviin aamuihin värien ja tarinoiden lumoa tuo Maalarikissat-teatteriesitys. Fantasiahenkinen Maalarikissat-esitys pohjaa Tammen kultaiset kirjat -kirjasarjassa julkaistuun lastenkirjaan.

Kiertävässä näyttämöversiossa Maalarikissojen taianomainen maailma herää henkiin monitaiteellisen työryhmän taikomana. Maalarikissat Masi ja Kasi Merja Pennasen ohjauksessa, Nikolai Tiitisen lumoavat kuvat ja esityksen läpisävelletty musiikki vievät pienet katsojat hauskaan seikkailuun.

Maalarikissat vierailevat ensi viikolla Penttilän ja Marjalan päiväkodissa.  Aiemmin esitystä ovat jo seuranneet Linnunlahden, Niinivaaran, Hukanpesän ja Pataluodon päiväkotien 2–6-vuotiaat. Kaikkiaan jopa 700 lasta pääsee kurkistamaan teatterin ihmemaailmaan kiertueen aikana. 

-    Varhaiskasvatuksessa ymmärrämme, että kulttuuri ja taide sekä antavat lapsille monipuolisia kokemuksia että kehittävät ajattelun ja ilmaisun taitoja. Ilmaisun monet muodot, kuten niitä varhaiskasvatussuunnitelmassa kutsutaan, ovat läsnä joka varhaiskasvatuspäivä. Mutta tällaiset teatterivierailut luovat ihania tähtihetkiä, joita aina välillä tarvitaan. Niissäkin opitaan uusia toimintatapoja ja tietenkin nautitaan esityksistä. Lasten riemu ja ihmettely esityksissä saa sekä iloitsemaan että herkistymään, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Irja Seppänen

Esityskiertueen Joensuun päiväkodeilla mahdollistaa lastenkulttuurikeskuksen kulttuurikasvatustehtävä, Kulttuurin puro. Lisäksi Maalarikissat kiertää Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston vieraana myös Liperin ja Tohmajärven päiväkodeissa. 

-    Koulujen kulttuurikasvatus on jo hyvin vakiintunutta ja nyt varhaiskasvatuksen Kulttuurin puro vahvistaa uomiaan. Lastenkulttuurikeskuksen kautta tarjoamme päiväkodeille juuri niitä kulttuurin puroja, joista kasvaa elämän virta, toteaa kulttuurijohtaja Katriina Leppänen siteeraten tuoreen kulttuuriohjelman missiota.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.