Sisältöjulkaisija

angle-left Luotsi mukana Joensuu-päivässä – jaossa työllisyyden palkintoja

Luotsi mukana Joensuu-päivässä – jaossa työllisyyden palkintoja

Joensuu kaupungin työllisyyden jättihanke Luotsi on mukana Joensuu-päivässä 29.11. Kaupunki jakaa tuolloin perinteisiä Joensuu-päivän palkintoja ja Luotsi alkaa jakaa omaa palkintoaan.

Näin ensimmäisenä vuonna palkitaan 10 ensimmäisenä Luotsin kautta työllistynyttä sekä 10 ensimmäistä työnantajaa, jotka ovat löytäneet työntekijän Luotsin asiakkaana. Palkintona on retkikirveitä.

Palkintojenjakotilaisuus on 29.11. kello 10 alkaen Luotsissa, kauppakeskus Centrumissa osoitteessa Kauppakatu 29. Tilaisuus on avoin yleisölle ja tarjolla on kahvia ja kirveskakkua.

Ohjelmassa on myös yllätysesiintyjä, jonka arvaamiseen avautuu Luotsin somekanavilla kisa perjantaina 22.11.

– Avajaistapahtumasta asti sanonta ”kirves, jolle on töitä”, on toiminut hankkeen symbolina. Kaupunginjohtaja puolitti elokuussa järjestetyissä Luotsin avajaisissa työttömyysnauhan näyttävästi kirveeniskulla. Pölli, johon kirves avajaisissa iskettiin, on tehty nyt monumentiksi. Se saa oman paikkansa Luotsin tiloissa Joensuu-päivänä, kertoo valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen.

– Tässä vaiheessa paljastetaan vain, että Kauppakeskus Centrumissa jyrähtää, Rummukainen lisää.

Lähes 600 joensuulaista Luotsin asiakkaana

Luotsi Joensuu on startannut tehokkaasti ja asiakkaat ovat löytäneet palvelut hyvin. Viime viikon tilaston mukaan Luotsilla on asiakkaana 593 joensuulaista ja heistä jo 161 on siirtynyt hankkeen kautta eteenpäin.

33 asiakkuutta on päätetty tulosten jo toteuduttua.

Luotsi-hanke kestää toukokuun 2022 loppuun asti ja siihen mennessä tavoitteena on saavuttaa 7 200 joensuulaista, joista 5 040 siirtyy hanketoimien ansiosta eteenpäin.