Sisältöjulkaisija

angle-left Kuttuuritupsahdusten haku käynnissä

Kuttuuritupsahdusten haku käynnissä

Joensuun kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahdusten haku on käynnissä. Kulttuuritupsahdukset ovat Joensuun kaupungin rahoittamia, pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia. Yritykset ja yhdistykset voivat hakea rahoitusta tupsahduksiin. Hakijat voivat olla koko Pohjois-Karjalan alueelta. Joensuun kaupunki ostaa toteutuksen ostopalveluna. 

Haussa on kolme erikokoista Kulttuuritupsahdusta 3 x 5000 e, 10 x 3000 e ja 15 x 1500 e. Hakemuksia toivotaan kaikilta kulttuuriin ja ruokakulttuuriin liittyviltä aloilta. Hakemukset tulee jättää 15.10.2022 mennessä.

Tupsahduksia voi hakea Kulttuurin unelmavuoden nettisivulla olevalla lomakkeella.

Joensuussa vietetään Kulttuurin unelmavuotta vuonna 2023. Kulttuurin unelmavuonna 2023 ihmiset saavat nauttia kulttuurista, hyvästä karjalaisesta ruoasta ja ilonpidosta ympäri Joensuuta. Kaikki tapahtumat ovat kävijöille veloituksettomia. Kulttuurin lisäksi ruokamatkailu on vahvasti mukana tapahtumissa.

Kulttuurin unelmavuosi 2023 -hanke on yksi viiden Saimaan ympäristön keskuskaupungin Kulttuurin unelmavuoden -sarjasta vuosina 2022–2025. Sarja alkoi Mikkelistä kuluvana vuonna ja Joensuu toteuttaa unelmavuotensa toisena vuonna 2023. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Joensuun kaupunki. Hanketta hallinnoi Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja hanke tukee Joensuun kaupungin strategista päämäärää elinvoimaisesta Joensuusta.