Sisältöjulkaisija

angle-left Kukkilinnunpuiston ensimmäisen osa-alueen suunnitelmaluonnos on nähtävillä

Kukkilinnunpuiston ensimmäisen osa-alueen suunnitelmaluonnos on nähtävillä

Joensuun kaupungin Koivuniemenpuistoon sijoittuvan Kukkilinnunpuiston ensimmäisen osa-alueen suunnitelmaluonnos on parhaillaan nähtävillä. Suunnitelmaan voi vaikuttaa jättämällä muistutuksen. Puiston muutostöiden aloittamisen aikataulu täsmentyy kevään aikana.

Ensimmäisellä osa-alueella tarkoitetaan Koivuniemenpuiston nykyisen pyörätien ja jokirannan välistä aluetta. Suunnitelmaluonnos on nähtävillä 13.–27.4.2023 välisen ajan kaupungin sivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/katusuunnitelmat. Samalta sivulta löytyy ohjeet muistutuksen tekemiseen. Muistutukset tulee toimittaa viimeistään 27.4.2023.

Kukkilinnunpuiston ensimmäiselle osa-alueelle on suunniteltu muun muassa kaksi esteetöntä oleskelutasannetta, uusi kivituhkapintainen puistoväylä, istuskelupaikkoja, sekä kolme kukkilintuaiheista porttia. Alueen pyörätiet säilyvät valaistuina ja lisävalaistusta on suunnitteilla uudelle puistoväylälle sekä oleskelutasanteille. Vihersuunnittelussa on keskitytty luonnon monimuotoisuutta tukevan niittykasvillisuuden sekä puiden lisäämiseen.

Kukkilinnunpuiston suunnitelmaluonnoksessa on otettu huomioon kaupunkilaisten toiveita. Suunnittelusta järjestettiin vuonna 2022 yleisötilaisuuksia kaupunkilaisille sekä puiston lähiasukkaille. Lisäksi ideoita ja kommentteja kerättiin nettikyselyn kautta. Palautetta on saatu myös puhelimitse ja sähköpostitse, sekä kaupungin oman palautejärjestelmän kautta. Kaupungin saamissa palautteissa korostui tarve istumapaikoille ja mahdollisuus päästä lähemmäksi jokea.

Puiston suunnittelussa on kuultu vuoden 2022 aikana vammais- ja vanhuusneuvostoja, nuorisovaltuustoa, sekä Joensuun seudun luonnonystävät ry:tä. Saaduissa palautteissa korostui esteettömyys, nuorison tarpeet ja luonnon monimuotoisuuden huomiointi rakennetulla puistoalueella.

Kukkilinnunpuiston ensimmäisen osa-alueen rakentaminen on hyväksytty osana vuoden 2023 talousarviota. Ensimmäisen osa-alueen rakentamiselle on varattu talousarvion mukaisesti 500 000 euroa. Puiston tarkka rakentamisen aikataulu täsmentyy kevään aikana. Kukkilinnunpuiston muiden osa-alueiden suunnittelun käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Kukkilinnunpuiston suunnitelmia esitellään Kotona-messuilla 23.4. kello 13, jonka jälkeen messuilla järjestetään paneelikeskustelu aiheesta. Kotona-messuille on vapaa pääsy.

Lisätietoja Kukkilinnunpuistosta löytyy osoitteesta www.joensuu.fi/kukkilinnunpuisto.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.