Sisältöjulkaisija

angle-left Kuhasalon virkistysalueen parkkipaikan laajennustyöt käynnistyvät

Kuhasalon virkistysalueen parkkipaikan laajennustyöt käynnistyvät

Kuhasalon virkistysalueen rakennustyöt laajenevat elokuun alusta nykyiselle pääasialliselle pysäköintialueelle ja sen lähiympäristöön. Työt aloitetaan taimikon poistolla viikon 29 aikana eli 19.7. alkavalla viikolla. Puunpoisto kohdistuu nykyisen pysäköintialueen ja soratien väliselle taimikkoalueelle. Pysäköintialueen rakennustyöt aloitetaan elokuun alussa, josta lähtien nykyisen pääasiallisen pysäköintialueen käyttö on kiellettyä.

Lähimmät autojen pysäköintipaikat löytyvät Penttilästä Suursahankadun päästä (ruusupuiston ja Penttilänmäen portaiden pysäköintipaikka). Joensuun kaupunki muistuttaa, että alueella liikkuvia ja kaikkia alueelle saapuvia erityiseen varovaisuuteen. Koneiden läheisyyteen ja työn alla olevalle alueelle ei saa mennä. Rakennustyöt ovat pääosin maa-ainesten ajoa, joten Kuhasalon kuorma-autoliikenne lisääntyy.

Kuhasalon kävelyreittien ja tulipaikkojen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan, mutta alue ei reittienkään osalta ole vielä täysin valmis. Alueen tulipaikat on jo asennettu, mutta alueella ei ole vielä puuhuoltoa ja reiteiltä puuttuu osa varusteista. Muistus, että metsäpalovaroituksen aikaan myös uusilla tulipaikoilla on avotulen teko kielletty.

Kuhasalon virkistysreitit ja pysäköintialue valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä.

 

Kuhasalon suositun virkistysalueen parantamisprojektissa parannetaan alueen varustusta ja palveluja vahvistamalla reittejä, rakentamalla tulipaikkoja, rakentamalla inva-mitoitettuja käymälöitä, uusimalla alueen opastusta ja lisäämällä lähtöpaikalle jätekeräystä ja pysäköintipaikkoja niin autoille kuin pyörillekin. Alueelle rakennetaan esteettömiä kulkureittejä noin 2,5 km verran. Osa reiteistä on vaativia esteettömiä reittejä, mutta etenkin rantaan vievät reittien osuudet rakennetaan helpoiksi esteettömiksi reiteiksi. Alueelle jää myös olevaa polkuverkostoa, jotka jäävät nykyiseen tilaan. Lisäksi alueen hoitoa, esimerkiksi puuhuoltoa, on tarkoitus parantaa.

Hankkeen kustannukset ovat noin 300 000 euroa, ja sille on saatu 150 000 euron valtionavustus. Joensuun kaupunki  sai projektille valtion koronakriisin vaikutusten lieventämiseen osoittamaa avustusta, joka on kohdistettu kuntien lähivirkistysalueiden kunnostamiseen, kehittämiseen ja palvelujen parantamiseen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.