Sisältöjulkaisija

angle-left Koulukadun ja Siltakadun kiertoliittymän työmaa valmistuu

Koulukadun ja Siltakadun kiertoliittymän työmaa valmistuu

Koulukatu–Siltakatu-kiertoliittymän urakka-alue Joensuun keskustassa valmistuu keskiviikkona 18. marraskuuta. Tällöin aukeaa myös Koulukadun ja Koskikadun risteys ajoneuvoliikenteelle ja Lyseon linja-autopysäkit palaavat entisille paikoilleen Koskikadulle.

Koulukadun ja Koskikadun risteyksessä kielletään vasemmalle kääntymiset

Urakka-alueella tehdään vielä viimeistelytöitä. Koulukadun liikennevalot otetaan käyttöön sekä Koskikadun että Niskakadun risteyksissä 23. marraskuuta alkavalla viikolla.

Uutena pysyvänä järjestelynä Koulukadun ja Koskikadun risteyksessä kielletään vasemmalle kääntyminen kaikista suunnista.

– Koskikadun risteyksessä vasemmalle kääntymiset on kielletty kummankin kadun liikenteen sujuvoittamiseksi. Koskikadulla vasemmalle kääntyville ei ole ollut mahdollista järjestää tilaa omalle kaistalle, ja siksi vasemmalle kääntyvät ovat aiheuttaneet busseille viivytystä. Vastaavasti Koulukadulta vasemmalle kääntyminen on vaatinut valo-ohjaukseen yhden lisävaiheen, jonka poistuminen auttaa nyt koko risteyksen sujuvuutta. Säästynyt aika voidaan antaa suoraan ajavien hyväksi ja molemmat risteävät ajosuunnat hyötyvät, kertoo kaupungin liikenneinsinööri Jarmo Tihmala.

Myöskään Koulukadun ja Niskakadun risteyksessä ei saa enää kääntyä Koulukadulta Niskakadulle länteen päin. Syynä muutokseen on liikenteen sujuvoittaminen ja suojatien turvallisuuden parantaminen.

Kartta Koskikadulta

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.