Sisältöjulkaisija

angle-left Kelan etäpalvelu laajeni Enon palvelupisteelle

Kelan etäpalvelu laajeni Enon palvelupisteelle

Kela ja Joensuun kaupunki ovat lisänneet yhteistyötä, kun Kelan etäpalvelu otettiin syyskuussa käyttöön Enon palvelupisteellä.

Etäpalvelussa Kelan palveluneuvoja neuvoo asiakasta kuvayhteyden välityksellä ja palvelu vastaa Kelan palvelupisteessä annettavaa palvelua.

– Kokeilimme etäpalvelua alkuvuodesta Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran palvelupisteillä. Hyvien kokemusten myötä päätimme laajentaa palvelua myös Enoon, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Etäpalvelupisteellä voi hoitaa samoja asioita kuin Kelan palvelupisteessä. Lisäksi asiakkaalle annetaan apua verkkoasioinnissa. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat laajempaa neuvontaa Kela-asioissa ja joille verkkoasiointi on syystä tai toisesta hankalaa.

– Kaupungin palvelupisteiden henkilöstö auttaa etäpalvelun käytössä. Asiakkaan tarvitsee vain tulla paikalle ja meidän henkilöstömme neuvoo siitä eteenpäin. Kelan etäpalvelussa asiakas saa neuvontaa kasvokkain ihan oikealta kelalaiselta eli koneiden kanssa ei tarvitse keskustella, Koskeli-Ratamaa kertoo.

Etäpalveluun ei tarvitse varata aikaa etukäteen, mutta aivan kuten millä tahansa muullakin palvelupisteellä, omaa vuoroa voi joutua odottamaan hetken.

Enon palvelupiste on osoitteessa Kunnantie 2. Kelan etäpalvelupiste toimii Enon lisäksi Tuupovaarassa ja Kiihtelysvaarassa kaupungin palvelupisteillä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.