Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmansa – järjestöille suunnittelutilaisuus 2.5.

Kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmansa – järjestöille suunnittelutilaisuus 2.5.

Joensuun kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmaansa. Päivittäminen on ajankohtaista, sillä tällä hetkellä voimassa oleva suunnitelma on hyväksytty määräajaksi vuosille 2015–2019. Uuden suunnitelman laatimisessa merkittävä asia on sisäministeriön vuoden alussa julkaisemat turvallisuussuunnittelun kansalliset linjaukset, joiden tavoitteena on edistää ja yhdenmukaistaa arjen turvallisuustyötä paikallistasolla.

Joensuussa suunnitelman laatiminen on aloitettu tämän kevään aikana ja tällä hetkellä menossa on vaihe, jossa arvioidaan Joensuun toimintaympäristön turvallisuustilannetta.

Kaupunki kutsuu turvallisuussuunnittelutyöhön myös alueen järjestötoimijat. Ne toivotetaan tervetulleeksi turvallisuussuunnittelutilaisuuteen, joka järjestetään torstaina 2.5. kello 17–20 Carelicumin auditoriossa osoitteessa Koskikatu 5.

Tilaisuudessa esitellään Joensuun kaupungin turvallisuussuunnitelman laadintaprosessia ja ennen kaikkea halutaan antaa järjestötoimijoille mahdollisuus osallistua kaupungin turvallisuussuunnitteluun.

– Järjestötoimijoilla on keskeinen rooli kaupunkilaisten arjessa ja täten myös turvallisuustyössä. Omalla laaja-alaisella asiantuntemuksellaan ja erityisosaamisellaan järjestöt ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita täydentämään viranomaistahojen turvallisuustoimintaa, sanoo turvallisuussuunnitelmatyössä mukana oleva vs. palomestari Niko Nesterinen.

Nyt pidettävän tilaisuuden tarkoituksena on pohjustaa turvallisuussuunnittelua järjestöjen edustajille sekä kartoittaa, miten järjestöt kokevat alueen turvallisuustilanteen ja mitä kehitysajatuksia heillä on.

Järjestöjen ohella kaupungin asukkaat pääsevät osallistumaan kaupungin turvallisuussuunnitteluun vastaamalla toukokuun aikana järjestettävään laajaan turvallisuuskyselyyn.

Turvallisuussuunnittelun tavoitteena on ennaltaehkäistä rikosten, häiriöiden ja onnettomuuksien määrää ja niistä aiheutuvia vahinkoja sekä ylläpitää turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta Joensuun alueella.

Toisena tavoitteena on kehittää paikallisten toimijoiden yhteistyötä. Laajan kuulemisen kautta mahdollistetaan kaupungin toimijoiden ja asukkaiden osallistuminen oman asuinalueensa turvallisuustyöhön.

Turvallisuussuunnitelman laatimisesta vastaa kaupunki, mutta käytännön työ tehdään tiiviissä yhteistyössä turvallisuussuunnitteluun perustetun ohjaus- ja seurantaryhmän kanssa. Ohjausryhmässä on edustettuna alueen keskeiset turvallisuustoimijat, oppilaitokset, Siun Sote, kaupungin eri hallintoalat, elinkeinoelämä sekä järjestötoimijat.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.