Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginvaltuuston iltakoulussa keskusteltiin museohankkeista

Kaupunginvaltuuston iltakoulussa keskusteltiin museohankkeista

Joensuun kaupunginvaltuusto järjesti tiistaina 19.4. iltakoulun koskien sinisen virran museokonseptia ja kaupungintalon muuttamista museoksi. Iltakoulussa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esitteli valtuutetuille päätöksenteon tueksi vuonna 2020 hyväksytyn hallinto- ja kulttuuritilasuunnitelman edistymistä, museonjohtaja Tarja Raninen-Siiskonen museon velvoitteita ja modernin museotoiminnan lainalaisuuksia ja tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen kaupungintalosta museoksi -hankesuunnitelmaa sekä Museoviraston lausuntoa.

Esittelyiden jälkeen valtuusto kävi monipuolisen keskustelun kulttuuritiloista, museotoiminnasta sekä rakennushankkeiden aikatauluista.

– Keskustelussa valtuutetut esittivät perehtyneitä näkemyksiä ja saimme vastata kiperiinkin kysymyksiin. Erityisen ilahduttavaa oli valtuutettujen syvä kiinnostus museotoiminnan sisältöihin. Kaupungintalon hankkeessa ollaan keskitytty viime ajat ymmärrettävästi rakennusteknisiin yksityiskohtiin. Oli innostavaa kuulla visioita siitä, millaista museotoiminta voisi tulevaisuudessa Joensuussa olla, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kommentoi iltakoulun antia.

Kaupungintalon muuttaminen museoksi on osa laajempaa sinisen virran museokonseptia, jonka osia ovat myös taidemuseo Onnin korjaus sekä taidemuseon tontin mahdollinen lisärakentaminen. Museonjohtaja Tarja Raninen-Siiskosen mukaan taidemuseon korjausta ei ole mahdollista lykätä enää useita vuosia, jolloin museoiden tulevaisuutta on syytä tarkastella yhtenä kokonaisuutena. 

Kaupungintalon hankkeen osalta seuraavana vuorossa on hankesuunnitelman läpikäynti Museoviraston arkkitehdin kanssa perjantaina 22.4. Lisäksi kaupunginvaltuuston valtuutetuille järjestetään kevään aikana ohjatut tutustumiskäynnit molempiin museoihin sekä kaupungintalolle. Vielä ei ole päätetty, ottaako valtuusto päätöksen käsittelyyn toukokuun valtuuston kokouksessa.

– On arvokasta, että iltakoulussa nostettiin monipuolisesti esille hankkeen hyötyjä ja ongelmakohtia. Perinpohjainen keskustelu osoitti sen, että valtuutetut pitävät arvossaan sekä kaupungintaloa, että museoiden toimintaa. Nyt keskustelu siirtyy valtuustoryhmiin ja todennäköisesti asia on mukana kesäkuun valtuustossa, kommentoi Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen

Joensuun keskusta auringonlaskussa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.