Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginvaltuuston huhtikuun kokous pidetään tarkoin erityisjärjestelyin

Kaupunginvaltuuston huhtikuun kokous pidetään tarkoin erityisjärjestelyin

Koronapandemia vaikuttaa Joensuun kaupungin toimielinten kokouskäytäntöihin tänä keväänä. Kaupunginvaltuuston seuraava kokous maanantaina 27. huhtikuuta pidetään kello 18.00 kaupungintalon valtuustosalissa Rantakatu 20:ssä, mutta turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Saapumista kaupungintalolle ja edelleen valtuustosaliin ohjataan lähikontakteja välttäen. Valtuutetuille on muun muassa ohjeistettu neljä eri ulko-ovea, joista kustakin kulkevat tietyt valtuutetut. Salissa otetaan tavanomaisista kokouksista poiketen käyttöön kaikki penkkirivit ja kullakin on enintään viisi valtuutettua. Näyttämöllä istuu tekninen henkilöstö ja viranhaltijoita riittävin turvavälein.

Valtuutettuja on myös ohjeistettu tulemaan kokoukseen ilman tietokoneitaan. Esityslistan liitteineen ja oheismateriaaleineen he saavat kokouspaikalla paperilla.

Yleisön suositellaan seuraavan kokousta totuttuun tapaan kaupungin Youtube-kanavalta osoitteesta www.youtube.com/joensuunkaupunki. Mikäli yleisöä tulee paikanpäälle kaupungintalolle, heidät ohjataan seuraamaan kokousta tornikabinettiin kaupungintalon neljänteen kerrokseen, jossa enimmäismäärä on 10 henkilöä.

Media seuraa kokousta teatterisalin parvelta.

Kaupunginhallitus on linjannut kokousten pitämisestä, että puheenjohtaja voi perustellusta syystä peruuttaa kokouksen. Koronaviruspandemian takia toimielimiä suositellaan pitämään vain välttämättömät, päätöksentekoa vaativat kokoukset. Mikäli jo suunniteltua kokousta ei ole välttämätöntä päätöksenteon vuoksi pitää, tulee kokousajankohtaa siirtää.

Yhtä, kaikkia kaupungin toimielimiä koskevaa käytäntöä kokouksista ei ole, vaan jokainen toimielin päättää niistä itse.

Kaupunginhallitus ja omistajaohjausjaosto eivät ole peruuttaneet kokouksiaan tältä keväältä ja niissä käytetään tapauskohtaista harkintaa. Kaupunginhallitus on kokoustanut siten, että viranhaltijat ovat kaupunginhallituksen kokoushuoneessa, osa luottamushenkilöistä etäyhteydellä kaupungintalon muissa tiloissa ja osa kotona.

Osassa toimialojen kokouksista peruutuksia tänä keväänä

Hyvinvoinnin toimialan molempien lautakuntien kokoukset on päätetty pitää, toukokuun sote-neuvottelukunnasta ei ole vielä tietoa.

Kaupunkiympäristön toimialalta joukkoliikennejaoston kokous maaliskuussa oli peruttu pandemian ja asioiden vähäisyyden vuoksi. Jaosto kokoontuu huhtikuun 29. päivä, mutta toukokuun 7. päivän kokous on peruttu. Jätelautakunta perui huhtikuun kokouksensa. Kaupunkirakennelautakunnan kokous 7. huhtikuuta sekä tuleva kokous 19. toukokuuta on peruttu pandemiaan liittymättä. Rakennus- ja ympäristölautakunnalla ja Joensuun veden johtokunnalla ei ole peruutuksia.

Myös tarkastuslautakunta pitää kokouksensa suunnitellun aikataulun mukaan.

Voimassa oleva julkisten kokoontumisten rajoittaminen kymmeneen henkilöön ei siis koske kunnan toimielimiä. Myöskään yli 70-vuotiaita koskeva velvoite pysyä erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa ei koske kuntien luottamushenkilöitä.