Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginorkesterilla ilmainen livestriimaus torstaina

Kaupunginorkesterilla ilmainen livestriimaus torstaina

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti Joensuun kaupunginorkesterin Maestrojen maestro -konserttiin torstaina 3.12.2020 kello 19 ei oteta ollenkaan yleisöä. Konsertti kuitenkin striimataan ilmaiseksi kaikille. Striimaus toteutetaan yhteistyössä Sanomalehti Karjalaisen kanssa. Konsertin johtaa kapellimestarilegenda Jorma Panula. Solistina konsertissa on sopraano Sanna Heikkinen.

- Haluamme tuoda lohtua ja iloa ihmisille – hyvinvointipalvelua sanan varsinaisessa merkityksessä ja sen vuoksi striimaamme konsertin kaikille ilmaiseksi. Sanomalehti Karjalainen on meidän yleisömme lukema media. Yhteistyön avulla konsertti on laajasti ja helposti kuulijoiden saavutettavissa, niin vakiokävijoidemme kuin uusienkin kuulijoiden, toteaa Joensuun kaupunginorkesterin intendentti Marjo Vattulainen.

Torstaina 3.12. kello 19 Maestrojen maestro -konserttia voi seurata ilmaiseksi osoitteessa http://www.karjalainen.fi/kaupunginorkesteri

Mikäli asiakas on ostanut lipun 3.12. Maestrojen maestro -konserttiin, lipun voi palauttaa Carelicumin asiakaspalveluun.

Ohjelmassa suomalaisia säveltäjiä

Suurinta osaa Joensuussakin nähdyistä kapellimestareista opettanut Jorma Panula saapuu johtamaan orkesteriamme itsenäisyyspäivän kynnyksellä - suomalaisella ohjelmistolla tietenkin. Opettaminen on yhä akateemikolle tärkeätä, ja mukanaan Joensuuhun hän tuo myös oppilaitaan Panula-akatemiasta. Joensuun kaupunginorkesteria oppilaista pääsevät johtamaan Markus Luomala, Lauri Haapanen, Ross Collins ja Henriikka Teerikangas.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan suomalaisia säveltäjiä: Nils-Erik Fougstedt, Toivo Kuula, Jean Sibelius, Heino Kaski, Oskar Merikanto ja Erkki Melartin.

Nils-Eric Fougstedt oli monilahjakkuus; orkesterinjohtaja, ylikapellimestari, säveltäjä, sovittaja, kuoronjohtaja, opettaja… Hänen tunnetuin sävellyksensä lienee Munkkiniemen kreivi -elokuvassa kuultu Romanssi, mutta konsertissa hänen sävellyksistään kuullaan Juhlasoitto.

Toivo Kuulan vuosina 1904–1918 syntyneestä sävellystuotannosta valtaosa (24 kpl) on vokaalimusiikkia. Konsertissa Kuulan tuotannosta kuullaan Suutelo ja Sinikan laulu.

Jean Sibeliuksen sävellyksistä konsertissa kuullaan Satu ja Sinfonia nro 7. Satu kuuluu Sibeliuksen kansallisromanttiseen kauteen, ja hän sävelsi sitä Lieksassa runonkeruumatkojensa lomassa. Jean Sibeliuksen seitsemäs sinfonia jäi hänen viimeiseksi sinfoniakseen.

Lieksalaissyntyinen Heino Kaski oli kansallisromanttisen tyylin säveltäjä, joka tunnetaan erityisesti pianokappaleistaan ja yksinlauluistaan. Kaski ei pyrkinyt moderniin ilmaisuun musiikissaan, vaan säilyi kansallisromanttisena melodikkona läpi elämänsä. Konsertissa kuultava Preludi vuodelta 1912 on alun perin pianokappale, josta on tehty myös orkesterisovitus.

Oskar Merikanto kuuluu 1900-luvun taitteen rakastetuimpiin suomalaisiin säveltäjiin. Musiikin moniottelija toimi niin urkurina, pianosäestäjänä, musiikkipedagogina kuin aktiivisena suomalaisen musiikkielämän vaikuttajana. Nykyisin Merikanto tunnetaan säveltäjänä parhaiten yksinlauluistaan.

Luovutetun Karjalan puolella syntynyt Erkki Melartin oli tuottelias säveltäjä, sävellyksen opettaja ja Helsingin musiikkiopiston johtaja. Kun säveltäminen terveydellisistä syistä suorastaan kiellettiin Melartinilta, hän sävelsi salaa. Melartin sävelsi uransa aikana yli 300 laulua. Konsertissa kuultava Mademoiselle Rococo vuodelta 1929 on sävelletty suomenruotsalaisen runoilijan Mikael Lybeckin tekstiin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.