Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginjohtajan talousillassa Rantakylässä vilkasta keskustelua

Kaupunginjohtajan talousillassa Rantakylässä vilkasta keskustelua

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen piti keskiviikkona 23. lokakuutta kaikille avoimen kysely- ja keskusteluillan valmistelemastaan ensi vuoden talousarvioehdotuksesta.

Pataluodon koululla Rantakylässä järjestettyyn iltaan osallistui kolmekymmentä asukasta eri puolilta kaupunkia, muun muassa Hammaslahdesta ja Penttilästä.

Kaupunginjohtaja alusti keskustelua esittelemällä talousarvioehdotustaan, jonka jälkeen kysymyksiä ja kommentteja riitti. Aiheet vaihtelivat Siun sotesta koulurakentamiseen ja nurmikoista omavelkaisiin takauksiin.

– Ilta oli oikein onnistunut ja kysymykset monipuolisia. Nämä kasvokkain käytävät keskustelut ovat tärkeitä, niistä saa aineista arkityöhön ja palautetta asioista, jotka eivät aina työpöydillä muuten näyttäydy, sanoo kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Rantakylässä väki oli aktiivista ja näitä tilaisuuksia on hyvä pitääkin myös ruutukaavan ulkopuolella. Esimerkiksi Rantakylä–Utra on kaupungin suurin asuinalue ja jos se olisi oma kuntansa, olisi se toiseksi suurin koko maakunnassa, jatkaa Karjalainen.

Kaupunginjohtajalle oli mahdollisuus lähettää kysymyksiä etukäteen. Niitä saatiin sekä verkossa että kirjeitse. Illan keskustelu oli niin vilkasta, että etukäteiskysymyksiin koostettiin vastaukset osoitteeseen www.joensuu.fi/karin-talousilta.

Samalta sivulta voi katsoa käydyn keskustelun videotallenteen. Videon suora osoite on https://www.youtube.com/watch?v=g8lyLfw_axE&t=52s.

Talousarvion laadintaan voi tutustua osoitteessa www.joensuu.fi/talousarvio.