Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin yleinen maskisuositus laajenee 12 vuotta täyttäneisiin

Kaupungin yleinen maskisuositus laajenee 12 vuotta täyttäneisiin

Joensuun kaupunki laajentaa voimassa olevaa yleistä maskisuositustaan THL:n suosituksen mukaisesti koskemaan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä maanantaista 18. tammikuuta alkaen. Aiemman suosituksen ikäraja oli 15 vuotta.

Maskien käyttöönotosta kaupungin peruskouluissa 6. luokasta lähtien päätettiin jo aiemmin tällä viikolla.

Yleinen maskisuositus koskee edelleen kaikkia kaupungin julkisia tiloja, Joensuun alueella järjestettäviä tapahtumia niin sisä- kuin ulkotiloissa, joukkoliikennettä, sisäliikuntapaikkoja, kuten Areenaa ja uimahalleja, orkesterin, kansalaisopiston ja konservatorion toimintaa, kirjastoja sekä nuorisotiloja ja nuorisotoimen järjestämää toimintaa.

Kansalaisopiston ja konservatorion lasten harrastustoiminnassa suositellaan 12 vuotta täyttäneille maskeja niissä toiminnoissa, joissa sitä voidaan käyttää.

Peruskouluissa maskit kustantaa kaupunki. Muissa toiminnoissa maskien hankkimisesta vastaa käyttäjä tai huoltaja.

Siun sote jakaa kasvomaskeja vähävaraisille, jakelupisteistä on tietoa osoitteessa www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu.

Kasvomaskien käytöllä peruskouluissa halutaan välttää etäopetukseen siirtyminen

Kaupunki päätti ottaa kasvomaskit käyttöön kaupungin kaikissa peruskouluissa ja koulukuljetuksessa aiemmin tällä viikolla.

Kasvomaskeja käyttävät kaikki koulukuljetuksessa olevat oppilaat, kaikki yläkoululaiset, kaikki 6. luokan oppilaat sekä myös yhdysluokissa 5. luokan oppilaat. Pienryhmissä maskien käyttöä arvioidaan tapauskohtaisesti.

Myös koko kaupungin peruskoulujen henkilöstö on siirtynyt käyttämään maskeja.

Joensuun kaupungin päättämät linjaukset ovat tiukempia kuin THL:n 8. tammikuuta julkaisemat suositukset.

– Terveysviranomaiset suosittavat ja kaupungin velvollisuus on tehdä päätöksiä. Kasvomaskien käyttöä olemme konsultoineet paikallisilta terveysviranomaisilta ennen päätöksen tekoa, toteaa Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Kaupunki kustantaa linjauksen mukaiset maskit oppilaille ja henkilökunnalle. Koulut jakavat maskit ja ohjeistavat niiden käytön.

Huoltajien on hyvä muistaa, että terveydellisistä syistä oppilas voidaan vapauttaa maskin käytöstä. Todistusta terveydellisistä syistä ei vaadita. Lupa pyydetään luokanopettajalta tai ryhmänohjaajalta.

– Olemme saaneet muutamia yhteydenottoja, joissa on kritisoitu maskien käyttöä yleensä sekä THL:n suositusta tiukempaa linjaa, mikä on aivan ymmärrettävää. Tärkein tavoitteeni on kaikilla mahdollisilla käytössäni olevilla keinoilla välttää etäopetukseen siirtyminen ja maskien käyttö on yksi näistä keinoista, jatkaa Kauppinen.

Lisätietoa THL:n kasvomaskisuosituksesta yli 12-vuotiaille:
https://thl.fi/fi/-/thl-paivitti-maskisuositusta-maskin-kayttoa-suositellaan-jatkossa-yli-12-vuotiaille

Lisätietoa THL:n suosituksesta käyttää kasvomaskia eri epidemiavaiheissa:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Tietoa muutoksista Joensuun kaupungin palveluihin on koottu tänne: www.joensuu.fi/korona/muutokset-palveluihin

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.