Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin koronarajoitustoimet jatkuvat – osa palvelupisteistä suljettu asiakkailta

Kaupungin rajoitustoimet jatkuvat – osa palvelupisteistä suljetaan asiakkailta

Siun sote tiedotti maakunnallisen tilannekuvatyöryhmän uusista suosituksista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 3. joulukuuta. Koko Pohjois-Karjalan todetaan olevan koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui torstaina 3. joulukuuta linjaamaan koronatoimista maakunnallisen tilannekuvatyöryhmän antamien suosituksien perusteella.

– Korona ei katso kelloa eikä kuntarajoja. Tästä syystä me haluamme olla mahdollisimman nopeasti tekemässä kaupungin kannalta keskeisiä päätöksiä, jotta koronakriisi saadaan hallintaan. Nyt meillä jokaisella on velvollisuus toimia vastuullisesti. Jokaisen meistä on katsottava peiliin ja noudatettava viranomaisten antamia ohjeita. Muuten emme voita koronaa, linjaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Joensuun kaupunki sitoutuu noudattamaan maakunnallisen tilannekuvatyöryhmän suosituksia. Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa koronaepidemian kehittymistä jatkuvasti ja uusista mahdollisista toimintaohjeista, rajoitteista tai suosituksista tiedotetaan välittömästi yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Tällä hetkellä voimassa olevia kaupungin rajoitustoimia jatketaan 4. tammikuuta saakka.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Karjalan maakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 5.12.2020–4.1.2021.

Kaupunki on antanut vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa yleisissä tiloissaan sekä tapahtumissa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Suositus käyttää kasvomaskeja on voimassa toistaiseksi.

Kaupungin liikuntapalveluiden rajoitteita jatketaan 4. tammikuuta saakka. Liikuntapalvelujen ohjeiden mukaisesti SM- ja ykkösdivisioonajoukkueiden otteluita voidaan järjestää ilman yleisöä 4. tammikuuta saakka.

Kaupunki sulkee Carelicumin palvelupisteen (Koskikatu 5), kaupunkiympäristöpalveluiden ja Joensuun Veden palvelupisteen (Muuntamontie 5) ja kaupungintalon asiakaspalvelun (Rantakatu 20) 7. joulukuuta alkaen. Asiakaspalvelupisteet ovat suljettuina 4. tammikuuta saakka.

Tilakeskuksessa asiointi ennalta sovitusti 7.12.2020 - 4.1.2021, yhteydenotot henkilöstöön puhelimitse tai sähköpostitse.

Palvelupisteiden järjestelyistä sekä asioimisen käytännön järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. Maaseutualueiden palvelupisteet pysyvät auki toistaiseksi ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi.

Joensuun kaupungin henkilöstölle ja työyhteisöille laaditaan tarkennetut henkilöstöohjeet, joissa korostetaan terveysturvallisuutta. Kaupungin henkilöstöä pyydetään välttämään kaikenlaista matkustamista maakunnassa, kotimaassa ja ulkomailla.

– On selvää, että jotkut työntekijämme joutuvat matkustamaan ja tämä on mahdollistettavakin, mutta lähtökohtaisesti nyt työntekijöidemme ei tule liikkua eri alueilla työn merkeissä. Vetoamme myös työntekijöihin, että me jokainen nyt vapaa-ajallamme matkustaisimme mahdollisimman vähän. Kaikki matkustaminen maakunnassa tai sen ulkopuolella syystä tai toisesta on syytä minimoida, taustoittaa Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Myös Koronavilkku-sovellus kannattaa ladata puhelimeen. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Alueelliset suositukset ja rajoituksen on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.