Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin kesätyöpaikat täytetty – hakijoita ennätysmäärä

Kaupungin kesätyöpaikat täytetty – hakijoita ennätysmäärä

Joensuun kaupungin kesätöihin haki tänä keväänä ennätykselliset 794 nuorta. Nuorille on lähetetty väliaikatietoa rekrytointien etenemisestä pitkin kevättä.

Tällä hetkellä kaupungin työpaikoille on valittu noin 180 nuorta. Peruutuspaikkoja saattaa vielä kesän aikana ilmaantua ja niistä ilmoitellaan valitsematta jääneille nuorille.

– Tänä keväänä, koronavuosien jälkeen, nuoret on kutsuttu kesätöiden yleisinfoon hallintotaloon. Nuoret ovat osallistuneet todella aktiivisesti tilaisuuksiin, joita on pidetty jo neljä. Nuoria on käynyt tilaisuuksissa noin 150 ja niitä pidetään tarpeen mukaan vielä ainakin kaksi lisää. Perehdytyksen kuhunkin työtehtävään nuoret saavat omilla työpaikoillaan töiden alettua, kertoo Joensuun kaupungin henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Tolvanen.

Kaupungilta haettavaa yritystukea haettiin 81 kappaletta, joista tässä vaiheessa voitiin myöntää 50. Yrittäjille on ilmoitettu, että mikäli kesätyöbudjetista jää rahaa käyttämättä, voidaan tukea myöntää takautuvasti myös muille yritystukea hakeneille. Tukea voidaan myöntää, mikäli yritys on palkannut useamman ehdot täyttävän nuoren, kuin joihin tukea on alun perin myönnetty.

Lisäksi neljä nuorta haki yritystukea omalle 4H-yritykselleen. Osa 4H-yrittäjistä pitää kesäkioskia Louhiojan uimarannalla ja yksi nuorista antaa arkiapua siivoamalla ja ulkoiluttamalla lemmikkejä.

Kaupunki on jo useampana vuonna tukenut myös oppilaitosten harjoitusyrittäjien toimintaa. Tänä kesänä 17 nuorta tulee työllistymään oman harjoitusyritystoimintansa kautta muun muassa Sinkkolan väliaikakahvitukseen ja makkaranpaistoon, sekä vesakon raivaukseen tai päiväkodin asfalttimaalausten uudistamiseen.

Vaikka kaupunki työllistää näillä edellä mainituilla menetelmillä suuren joukon nuoria, moni nuori on silti jäämässä ilman kesätöitä.

– Vaikka moni yritys on varmasti jo kesärekrytoinnit tehnyt, kannustamme yrityksiä edelleen nuorten palkkaamiseen, vaikka pieneksikin ajanjaksoksi. Näin nuoret saavat arvokasta työkokemusta ja omaa rahaa sekä oppivat tärkeitä työelämän pelisääntöjä, kannustaa Päivi Tolvanen.

Kaupungin kesätyöpaikat olivat haettavina 1.2.–10.3. sähköisellä lomakkeella. Kaupungin kesätöihin voivat hakea 15–19-vuotiaat joensuulaiset. Töihin voidaan valita myös ulkomaalainen nuori, joka on tilapäisessä suojelussa ja hänellä on koulupaikka Joensuussa.