Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa on haku päällä kulttuuritupsahduksiin osana luovan alan ja tapahtumien tukipakettia

Joensuussa on haku päällä kulttuuritupsahduksiin osana luovan alan ja tapahtumien tukipakettia

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut palkkaa taiteilijoita ammatilliseen työhön ja ostaa kulttuurin ja taiteen ammattimaisilta toimijoilta kulttuurisisältöjä syksylle 2021.

- Nämä ovat osa Joensuun luovan alan ja tapahtumien laajempaa tukikokonaisuutta. Luovan alan ja tapahtuma-alan toimijoiden työ on käytännössä ollut pysähdyksissä tai erittäin voimakkaasti rajoitettuna maaliskuusta 2020 alkaen, taustoittaa vs. kulttuurijohtaja Leena Hoppania.

Yhteisötaiteilijoita haetaan työhön

Joensuun kulttuuripalvelut hakee kahta osa-aikaista yhteisötaiteilijaa suunnittelemaan ja toteuttamaan kulttuuritupsahduksia. Sisältöjen lisäksi kulttuuritupsahduksissa on keskiössä maksuttomuus, matala kynnys, yllätyksellisyys ja terveysturvallisuus.

Kaksi erillistä taiteilijaa mahdollistaa sisältöjen monipuolisuuden sekä soveltuvuuden useammille kohderyhmille. Toteutusten painopisteinä ovat ikääntyneet ja Joensuun maaseutualueet. Yhteisötaiteilijoiden paikat ovat haettavissa 30.7.2021 saakka.

Kulttuuritupsahdusten ostopalvelujen haku

Joensuun kulttuuripalvelut ostaa luovan alan ammattimaisien toimijoiden tarjoamia sisältöjä, joita viedään eri tilanteisiin ja toimintapaikkoihin kaupungissa. Konseptina ovat kulttuuritupsahdusten, eli tempausten, kokemusten tai pientapahtumien sarjat, joiden toteutustapana voivat olla sekä esiintymiset että osallistavat työpajat, joista toteuttajille maksetaan 1.500 euroa (+ alv) kulttuurisisältöä kohden. 

Kulttuuritupsahdusten tarkoituksena on mahdollistaa luovan alan toimijoiden ammatillista työskentelyä ja oman osaamisen esilletuomista sekä luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia, jotka rohkaisevat ihmisiä jälleen kulttuurin sekä tapahtumien pariin. Kulttuurisisällöt valitaan pääosin joensuulaisilta toimijoilta, poissulkematta muiden paikkakuntalaisten hakumahdollisuutta.

Kulttuuritupsahdusten toteuttajaksi voi hakea 1.7.-31.8.2021 välisenä aikana. Ensimmäiset valinnat tehdään heinäkuun aikana tulleista hakemuksista ja loppuosa valinnoista tehdään haun päätyttyä. Valittujen kulttuurisisältöjen toteutusaika on vuoden 2021 loppuun mennessä.

Hakijoina voivat olla kulttuurialan ammattilaiset; yksittäinen itsensä työllistävä taiteilija, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset. Myös luovan alan tekniset toteuttajat voivat tarjota palveluja, joita on mahdollista yhdistää muihin toteutuksiin. 

 

Lisätietoja exit-kokonaisuudesta ja hakuohjeet: https://www.joensuu.fi/luovan-alan-exit

Yhteisötaiteilijoiden työpaikkailmoitus: https://www.joensuu.fi/avoimet-tyopaikat

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.