Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa muutoksia äänestyspaikoissa – kotiäänestykseen ilmoittauduttava nyt

Joensuussa muutoksia äänestyspaikoissa – kotiäänestykseen ilmoittauduttava nyt

Eduskuntavaaleissa äänestetään ennakkoon 22.–28.3.2023. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.2023.

Joensuussa on tullut muutoksia äänestysalueisiin. Koveron äänestysalue on yhdistetty Tuupovaaraan, Ukkolan äänestysalue Uimaharjuun ja Louhiojan äänestysalue Enoon. Muutokset vaikuttavat varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkoihin. Jatkossa koverolaiset käyvät äänestämässä Tuupovaaran kirjastorakennuksessa palvelupisteen tilassa (Rekijoentie 3), ukkolalaiset Uimaharjun koululla (Harjunraitti 9) ja louhiojalaiset Enon palvelupisteellä (Kunnantie 2).

Lisäksi varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkoihin on tullut muutoksia kolmessa kohteessa. Niinivaaralla äänestyspaikkana toimii Karelia-ammattikorkeakoulu, E-talo, osoitteessa Tikkarinne 9. Karsikon äänestyspaikkana on Karsikon koulu osoitteessa Pohjolankatu 29 ja Tuupovaarassa kirjastorakennus Rekijoentie 3:ssa.

Varsinaisena vaalipäivänä on käytävä äänestämässä oman äänestysalueen äänestyspaikassa. Tiedot voi tarkistaa kotiin jaetusta ilmoituskortista. Suomi.fi-viestit käyttöönottaneille ilmoituskortti tulee Suomi.fi-viesteihin.

Uudet ennakkoäänestyspaikat Carelia-salin aulassa ja kirjastoautossa

Myös ennakkoäänestyspaikkoihin on tullut joitakin muutoksia. Uutena äänestyspaikka on otettu käyttöön Itä-Suomen yliopiston Carelia-salin aula (Yliopistokatu 4) sekä liikkuvana äänestyspaikkana toimiva kirjastoauto, joka kiertää 25.–26.3. Koverossa, Louhiojalla ja Ukkolassa. Niinivaaran ja Tuupovaaran ennakkoäänestyspaikat ovat samat kuin varsinaisena vaalipäivänä.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa riippumatta siitä missä kunnassa asuu.

Kotiäänestykseen ilmoittauduttava 21.3. klo 16 mennessä

Kotona saa äänestää ennakkoon, jos kyky liikkua ja toimia on rajoittunut niin paljon, ettei äänestyspaikkaan pääse ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja.

Kotiäänestyksestä on ilmoitettava keskusvaalilautakunnalle 21.3.2023 klo 16.00 mennessä joko kirjallisesti osoitteeseen Rantakatu 20, PL 59, 80101 Joensuu tai puhelimitse 050 441 5662 tai 050 409 2145 arkisin klo 8.00–16.00. Ohjeet ja lomake osoitteessa: https://vaalit.fi/aanestaminen-kotona.

Lisätietoa vaaleista ja Joensuun äänestyspaikat: www.joensuu.fi/vaalit.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.